Na Kosovu do 11 sati izlaznost oko 12 odsto

Najveća izlaznost za sada je u Štrpcu, Partešu i Gračanici. Na teritoriji celog Kosova uhapšeno je 11 osoba zbog ometanja izbornog procesa

  • 2

Predsednica Centralne izborne komisije Valjdete Daka izjavila je da je do 11 časova na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji izašlo 12,03 odsto ili oko 214.000 glasača.

Što se tiče opština sa srpskom većinom, Daka je na konferenciji za novinare rekla da je u Štrpcu izašlo do 11 časova oko 20 odsto, u Gračanici i Ranilugu po 16, u Partešu blizu 19 i u Klokotu oko 16 odsto. Što se tiče severnog dela Kosova, ona je rekla da je u Zubinom potoku izašlo 4,55 odsto, Mitrovici 2,90 odsto, a u Zvečanu 3,63 odsto od upisanih u biračke spiskove.

Daka je naglasila da na severu Kosova ima pokušaja bojkota izbora i da se van biračkih mesta nalaze osobe koje ometaju izborni proces. Kako je dodala, OEBS je blagovremeno obavešten o svemu što se dešava u ovoj pokrajni.

Predsednica Centralne izborne komisije je istakla da je 11 osoba na teritoriji celog Kosova privedeno zbog kršenja izbornog procesa i da će prema njima, u zavisnosti od slučaja do slučaja, tužilaštvo preduzeti određene mere.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    3. novembar 2013 | 13:58

    Bravo za Srbe sa Kosova...pokazali ste da samo sloga Srbina spašava...sad u Briselu niko iz vlade Srbije nema čime i o čemu da pregovara u vezi Kosova.Posle ovoga se nadam da će Srbija priznati Kosovo,utvrditi svoje granice i rešiti poslednji problem sa Kosovom.Bravo Srbi,bravo...nadam se da ćete biti adekvatno kažnjeni od strane Republike Srbije

  • Vlada

    3. novembar 2013 | 13:53

    A kad treba da dobijaju humanitarnu ponoc do 11h bi izaslo 100 posto. Bruka i sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA