Capital.ba

Svim poslanicima da se utvrdi porijeklo imovine

02.11.2013. / 20:32

mars protiv korupcijePODGORICA, Antikorupcioni marš održan je večeras istovremeno u Beogradu, Podgorici i Mariboru.

Oko 60 građana učestvovalo je u “maršu protiv korupcije” na ulicama Podgorice, sa koga je zatražena smjena “lopovskog režima i opozicije”, te da se svim poslanicima utvrdi porijeklo imovine.

Policija je po završetku protesta jednom od organizatora skupa, novinaru Marku Milačiću, uručila poziv da odmah dođe u Centar bezbjednosti Podgorica, što je on odbio, cijepajući poziv. Policija je zatražila da i učesnici, svih 60, dođu u Centar bezbjednosti Podgorica, što su i oni odbili.

Marš je krenuo ispred spomenika Svetog Petra Cetinjskog. Građani su u koloni, vezani lancima, nosili transparente “Odakle vam milioni” i “Dolje lažna opozicija”.

Prolazeći pored Agencije za nacionalnu bezbjednost i Ambasade SAD, oni su uzvikivali “špijuni”.

Učesnici marša zatim su prošli pored opštinskog odbora Demokratske partije socijalista, preko mosta Blaža Jovanovića, a ispred Ministarstva inostranih poslova prozvali su minista Igora Lukšića i pitali ga “kako je Pinokio”.

Oni su nakratko blokirali saobraćaj u Ulici Stanka Dragojevića i ispred zgrade Vlade Crne Gore uzvikivali “Milo, lopove”, “lopovi, lopovi”, i najavili da će uskoro doći da tu i “konače”.

Okupljeni su u 17.46 časova na 24 minute blokirali saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kako bi ukazali na 24 godine vladavine DPS-a i Mila Đukanovića.

Učesnike je tokom marša obezbjeđivalo više policijskih automobila.

Desetak aktivista Antikorupcijske lige Balkan na Trgu Republike u Beogradu nosilo je transparente sa pozivom građanima da prijavljuju slučajeve korupcije i da više ne prećutkuju saznanja o tom vidu kriminala.

Antikorupcijska liga Balkan je pozvala sve građane Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije da joj se pridruže u borbi protiv korupcije i prijavljuju korupcione afere.

Organizatori su naveli da je današnji “marš” samo početak otvaranja zajedničkog balkanskog antikorupcionog fronta kojim se aktivisti sa Balkana pridružuju aktivistima u svijetu, koji, takođe, danas organizuju antikorupcijske skupove. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!