Svet

Subota, 02.11.2013.

16:26

Šojble: Ne može novac od građana

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble ponovo se usprotivio planu da se novac nemačkih poreskih obveznika koristi za spasavanje evropskih banaka.

Izvor: business.hr

Default images

"Novac poreskih obveznika neće se koristiti za spašavanje banaka, a još manje novac fonda za pomoć evrozoni, Evropskog stabilizacionog mehanizma", rekao je Šojble u razgovoru za jedan nemački nedeljnik.

Po rečima ministra, konzervativci kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrati, koji trenutno pregovaraju o sastavljanju buduće nemačke vlade, saglasni su o tom pitanju.

Šojble će svoj stav braniti na pregovorima o bankarskoj uniji koje će sredinom novembra održati evropski ministri finansija, piše nedeljnik u saopštenju u kome prenosi delove razgovora.

Evropski ministri finansija, dali su 15. oktobra zeleno svetlo za mehanizam nadzora banaka, ali bi pregovori o drugim oblicima te unije mogli da budu napeti.

Šojble je upozorio da su očekivanja u Nemačkoj od naplate poreza prevelika.

"Poreski prihodi ne teku potocima" , istakao je, dok Berlin ovih dana treba da objavi procenu tih poreskih prihoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

17 h

Podeli: