Kruševac: Puškom presudio supruzi pa sebi

S. BABOVIĆ

29. 10. 2013. u 13:21

U porodičnoj tragediji Milisav Ivanović ubio Daliborku Milićević. Bez reči objašnjenja povukao oroz. Žena htela da ide u Austriju. Iza njih ostale tri maloletne ćerke. Već bio u zatvoru zbog ubistva

MILISAV Ivanović (54), zvani Mića, ubio je nevenčanu suprugu Daliborku Milićević (38) u garaži, u krugu porodične kuće u Kukljinu, nedaleko od Kruševca. Ivanović je supruzi i sebi presudio sa po jednim hicem iz lovačke puške. Najpre je ženi pucao direktno u glavu, a onda to isto učinio i sebi.

Slika na mestu zločina bila je toliko stravična da ju je nemoguće i opisati.

Iza Daliborke i Milisava ostalo je troje siročadi - tri maloletne ćerke, stare 16, 14 i četiri godine.

Šta se tačno dešavalo u trenucima pre nego što je Milisav povukao obarač, ostaće tajna. A samo nekoliko minuta pre toga, kada ništa nije slutilo tragediju, iako skrhana bolom, opisala nam je Daliborkina majka, Jovanka Milićević:

- Milisav je došao kod mene i rekao mi da uključim struju kako bi nešto vario. Samo koji trenutak kasnije čula sam da puče jedan, pa onda još jedan metak! Odmah sam znala šta se desilo! Pričala sam joj i pričala da se čuva, ali nije vredelo.

Rođaci i prijatelji porodice Milićević, koja je živela u odvojenoj zajednici sa Daliborkom i Milisavom, ali u istom dvorištu, pretpostavljaju da je Daliborka insistirala da se sa tri maloletne ćerke odseli u Austriju.

- Vratila se iz inostranstva pre tri-četiri dana i htela da ponovo ode tamo kod tetke - pričaju za „Novosti“ rođaci. - On nije dao i eto, šta se desilo.

Majka Jovanka kaže da su se mučili i nadničili. Niko nije imao stalno zaposlenje.

- On je uglavnom radio na građevini - priča nam komšija Velibor Nikolić. - Došao sam čim sam čuo šta se dogodilo. Samo da se devojčice nekako zbrinu...

Dve starije ćerke, u trenutku tragedije bile u školi. Najmlađa je bila u kući i nju su odveli kod komšije. Hitna pomoć tokom prepodneva imala je pune ruke posla. Najveća briga rodbini bila je kako deci da se saopšti šta se dogodilo.

- Bili su bez dinara, ali nisam pitala nikad za pare. Pomagala sam koliko sam mogla, dala sam im kuću da u njoj žive - nastavlja Jovanka. - On se već ženio dva puta pre toga, ima još tri ćerke koje žive preko granice. Nije on bio za nju. Evo šta se na kraju desilo.

Da su se Daliborka i Mića svađali znali su mnogi. Majka Jovanka kaže da je zvala i policiju kako bi intervenisala. Sirota žena ostala je sama sa tri unučeta, bolesnim suprugom Vlastimirom, teškim astmatičarem, koji 10 godina diše samo uz pomoć boce kiseonika i starom i nepokretnom svekrvom od 90 godina.

- Imam i bolesnu majku, živi u Kukljinu, odavde dva kilometra. Slepa je, prima tuđu negu i pomoć i o njoj brinem - kaže Jovanka.

- Ja imam 60 godina, kako da i unučiće sada čuvam.

Rođaci pričaju da je Mića već jednom ležao zbog ubistva u zatvoru.

- Bio je osuđen na 13, a odležao je 11 godina, jer je sa još jednim čovekom pretukao momka iz Globodera - kažu komšije. - Taj je imao slabo srce i preminuo je. Izašao je iz zatvora 1993. godine i posle toga je radio. Ovde je bio na mirazu.

Porodica Milićević je već imala jedan stravičan gubitak. Vlastimir i Jovanka izgubili su trogodišnju ćerku. Nju je udario šinsko vozilo kod sela Bele Vode kada je s ocem krenula na njivu. Ostala im je još jedna ćerka koja se udala van Kukljina.

Milićevići imaju veliko imanje, bave se poljoprivredom. Dosta su se mučili u životu, ali u selu govore da su vredni ljudi.

KO ĆE DA GA SAHRANI?

- DALIBORKA i Mića nisu bili registrovani kod matičara, ali su zajedno živeli 20 godina - pričaju komšije.

- Mićin otac Nikola ne dolazi ovde. Ne znamo ko će i gde da ga sahrani. Nekoliko meseci su živeli kod njegovih kada su se uzeli, a posle su prešli u Kukljin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Ivan

29.10.2013. 22:38

@rodja - to je selo na 10km od Kruševca. U tom selu se snimala serija Selo gori, a baba se češlja. Ja sam inače iz Kukljina.