Ponedeljak, 28.10.2013.

17:10

KiM: Pucao na poslanika iz DPK

Bivši poslanik Skupštine Kosova Gani Geci pucao je u podne u Srbici na člana predsedništva Demokratske partije Kosova (DPK) i poslanika Azema Sulju.

Izvor: Beta

Default images

Agencija Kosovapres javila je da je Geci pucao na Sulju posle mitinga DPK u Srbici.

Policija Kosova potvrdila je večeras da je Gani Geci, bivši poslanik u Skupštini Kosova iz Demokratskog saveza Dardanije, osumnjičen za današnji napad na poslanika Skupštine Kosova i člana Predsedništva Demokratske partije Kosova Azem Sulju.

U policijskom saopštenju se ističe da je danas oko 13.45 stiglo obaveštenje da je u toku tuča u jednoj od glavnih ulica Srbice i da su napadnuti poslanik Sulja i telohranitelj zamenika ministra ekonomskog razvoja, Adnan Koci.

"Po dosadašnjim informacijama, osumnjičen su Gani Geci i neki njegovi rođaci. Sumnja se da je neko od njih u ruci držao oružje. Sumnja da je jedna osoba pucala u vis, ali ostaje da se razjasne sve okolnosti ovog incidenta. Za sada nema informacija o tome da je neko povređen", navodi se u saopštenju Policije Kosova.

O svim preduzetim merama je informisan i tužilac.

U policijskom saopštenju nema informacija o mogućem hapšenju Gecija ili neke druge osobe.

Prištinski mediji su preneli izjavu Ganija Gecija da je držao plastični pištolj od čega su se uplašili Sulja i njegovi telohranitelji, od kojih je jedan pucao u vis.

Prištinski mediji navode da Gecija policija nije uhapsila.

Sulja je tokom rata na Kosovu bio komandant Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i ministar odbrane.

Pominjan je i kao jedan od najviših zvaničnika bivše Obaveštajne službe Kosova bliske DPK.

Geci je takođe bio pripadnik OVK i pripadao je krilu koje je podržavalo bivšeg predsednika Kosova Ibrahima Rugovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: