Capital.ba

Grčki Golden Energy ponudio 253 miliona evra za EPCG

25.07.2009. / 14:26

euri4ATINA, Grčka kompanija Golden Energy Public Power Corporation ponudila je najveću cijenu za kupovinu i dokapitalizaciju 18,3 odsto akcija Elektroprivrede Crne Gore.
Crnogorska tenderska komisija je juče otvorila ponude navedene kompanije i talijanske kompanije A2A, koje su ranije, od ukupno četiri ponuđača, stekle pravo učestvovanja u završnici tendera za privatizaciju i dokapitalizaciju EPCG-a,. Grci su ponudili 11,1 evra po akciji, a talijanska kompanija 8,4 evra.

Država je vlasnik 70,6 odsto akcija  EPCG-a. Ako Crna Gora proda svoje akcije u EPCG-u, po cijeni koju su ponudili Grci, dobiće 253 miliona evra. To će, kako se očekuje, biti značajna finansijska i investicijska infuzija za crnogorsku ekonomiju koja je posrnula.

Potencijalni investitor će, prema uslovima konkursa, morati u roku od mjesec dana i manjinskim akcionarima ponuditi otkup akcija po istoj cijeni koja je ponuđena državi za njene akcije. B92

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Grčki Golden Energy ponudio 253 miliona evra za EPCG

    1. airzugas

      samo napred, trebali bi da oponasamo crnogorce i da razvijamo privredu i da svjetski jet set privlacimo u RS npr. na Jahorinu lepoticu planinu.