Srbija

Četvrtak, 24.10.2013.

12:56

Dačić: Južni tok krajem 2013.

Izgradnja Južnog toka, koji je za Srbiju projekat od nacionalnog značaja, treba da počne do kraja ove godine, potvrdio je premijer Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug

Default images

On je najavio posetu predsednika Upravnog odbora Gasproma Alekseja Milera Srbiji krajem oktobra, sa kojim će se razgovarari o tom projektu.

Južni tok je proglašen u Srbiji za projekat od nacionalnog značaja, i ide se ka njegovoj realizaciji i tehničke pripreme za početak radova su toku, rekao je Dačić novinarima u Rafineriji Pančevo, gde je sa komesarom za pitanje energetike EU, Ginterom Etingerom, i generalnim direktorom Naftne industrije Srbije, Kirilom Kravčenkom, obišao to postrojenje.

"Naš cilj je da do kraja 2013. otpočnemo sa radovima", rekao je Dačić i podsetio da je Južni tok veliki regionalni projekat i da je vrednost radova u Srbiji na tom gasovodu procenjena na 1,7 milijardi evra.

Povodom situacije u Srbijagasu, Dačić je ponovio da se u vladi raspravljalo kako da se reši taj "začarani krug", jer je to, kako je rekao, "ipak preduzeće, a ne protočni ventil, gde će svako da dobija gas a da ga ne plaća".

On je naglasio da treba odvojiti dve stvari kada je reč o Srbijagasu, precizirajući da ako je neko radio nezakonito, treba da odgovara, ali ako postoji neki drugi sistemski problem koji podrazumeva isključenje dotoka gasa velikim firmama, školama i bolnicama, o njima treba otvoreno i ozbiljno razgovarati.

Ta dva segmenta, kako je rekao Dačić, ne se mogu razdvajati. On je dodao da nikom nije u interesu da postoji ovakva situacija u Srbijagasu. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: