PAKT: Tadić sa Petrovićem ruši Đilasa!
Foto: Marina Lopičić

Bitka bivšeg demokrate i počasnog predsednika

PAKT: Tadić sa Petrovićem ruši Đilasa!

Politika -
Predsednik kluba Zajedno za Srbiju vrši pritisak na svog bivšeg lidera da potegne pitanje Đilasovog opstanka, pa da onda formiraju tim s kojim bi zajedno nastupali na političkoj sceni

BEOGRAD - Udružuju se!Dušan Petrović ponudio je nedavno Borisu Tadiću da pokrene pitanje smene Dragana Đilasa sa čela stranke, saznaje Kurir. Plan je, navodno, da nakon rušenja Đilasa, DS s Tadićem na čelu i klub Zajedno za Srbiju nastupaju zajedno na političkoj sceni.Tajni sastanciNaime, Petrović je ponudio Tadiću da se „vrati u dnevnu politiku“ i pokrene proces promena u DS, bez obzira na to što nema većinu u Predsedništvu stranke, jer bi samo to pokretanje moralo da izazove reakcije koje bi, kako on smatra, a prenosi naš izvor iz DS, dovele do promena u centrali.- Sad je na Borisu da odluči šta dalje. Iako je postojala teza da se Boris priključi Petroviću kad osnuje stranku, realnije je da počasni predsednik ostane u DS, bori se za promene, a onda, ukoliko dođe do Đilasove smene, napravi koaliciju s Petrovićem, s kojom bi nastupili na političkoj sceni - kaže izvor našeg lista i dodaje:- Sumnjam da bi se Petrović vratio u DS, već uveliko radi na formiranju stranke. Izvesnija je koalicija. Dušan Petrović nam je potvrdio da je u kontaktu s bivšim predsednikom Srbije i DS, da je on njegov prijatelj i da treba da napravi iskorak koji ne mora da bude izvan DS.Povratak TadićaU razgovoru za Kurir Petrović kaže da je u Srbiji veliki broj ljudi koji ne nalaze adekvatne odgovore na političkoj sceni, a da je Tadić sposoban da pošalje jasnu poruku.- Spremamo se da razgovaramo, načelno sam mu rekao šta mislim pre nekoliko nedelja. Bilo bi dobro da se vrati u dnevnopolitičke poslove - kaže Petrović i dodaje da je forma saradnje manje važna. Za komentar smo zamolili i Borisa Tadića, preko njegovog portparola, ali oni se do zaključenja broja nisu oglasili.

Srđan Srećković u Zajedno za SrbijuDušan Petrović kaže da je uglavnom postignut dogovor sa Srđanom Srećkovićem o njegovom pristupanju Zajedno za Srbiju i da je samo pitanje kada će i formalno pristupiti. S Vukom Jeremićem, bivšim šefom diplomatije, kako kaže, nije se sreo u poslednja dva-tri meseca, ali čini mu se da su Jeremićevi profesionalni politički planovi drugačiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track