DS traži ostavke u Banji

Lokalne vesti - Sreda 23.10.2013 - 12:39

Vranje - Vlast u Vranjskoj Banji za više od godinu dana svog rada nije učinila ama baš ništa, opšta je ocena članova DS-a iz tog mesta.

Banjske demokrate Banjske demokrate

Zbog toga su banjske demokrate na konferenciji za medije jasno zatražili da funkcioneri lokalne vlasti hitno podnesu ostavke, “jer je to u interesu građana”.

- Nismo mi formirali opštinu Vranjska Banja kako bi se pojedini ljudi iz politike kada dođu na vlast udomili i dobili radna mesta već smo oformili opštinu kako bi građani Vranjske Banje imali korist od toga – kaže Slavica Sotirović, zamenica predsednika GrO stranke.

Prema njenim rečima za godinu ipo dana u Banji nema ni novih projekata ni investicija.

- Opštini je upućeno preko 1.000 zahteva građana za rešavanje gorućih infrastrukturnih problema. Zahtevi se ne rešavaju, a građani se upućuju u Vranje uz obrazloženje da banjska opština nije nadležna za njihovo rešavanje.

Nažalost na takav odgovor Banjčani  nailaze i u Gradskoj upravi u Vranju – kaže Sotirovićeva navodeći da građani Banje nisu građani drugog reda.

Sotirovićeva tvrdi da je banjska Skupština imala 11. sednica sa dve do tri tačke dnevnog reda, a da radna tela koja su formirana uz Skupštinu ne funkcionišu, jer se nisu sastala ni jedan jedini put.

Marina Jaćimović odbornica DS-a u banjskom parlamentu ukazala je na katastrofalno stanje u kome se nalaze seoske škole u banjskoj opštini.

Nebojša Silistarević, podpredsednik GrO DS-a u Banji kazao je da romska nacionalna manjina nema svog predstavnika u Opštinskom veću iako čini trećinu građana Banje.

- Vlast u Banji mora da se bavi građanskom politikom kako i svojim delovanjem doprinese boljem životu tamošnjeg stanovništva - kaže Silistarević.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: