Četvrtak, 29.05.2008.

17:33

Južni tok i u Hrvatskoj i BiH?

Rusija pregovara s Hrvatskom i BiH o učešću tih zemalja u izgradnji gasovoda "Južni tok", izjavio je direktor tog projekta Karlo Meriđi.

Izvor: Tanjug

Default images

Meriđi, koji je i potpredsednik italijanske energetske kompanije ENI, je podsetio da je Rusija od početka ove godine imala uspešne pregovore s Bugarskom, Mađarskom, Srbijom, Slovenijom i Grčkom o njihovom učešću u tom projektu.

Sadašnji pregovori s Hrvatskom i BiH o njihovom mogućem uključenju u trasu "Južnog toka" odvijaju se takođe uspešno, naglasio je Meriđi, čiju izjavu je prenela agencija ITAR-TAS.

Ruski energetski gigant "Gasprom" i italijanska kompanija "ENI" razmatraju, kako je saopšteno, osam mogućih trasa za postavljanje sistama gasovoda "Južni tok", a konačna odluka o tome biće doneta do kraja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: