Utorak, 22.10.2013.

20:26

RU: Komandosi poginuli u eksploziji

Prema preliminarnim nalazima, šest ruskih komandosa Vazduhoplovno-desantnih snaga poginuli su od posledica eksplozije artiljerijske granate.

Izvor: Tanjug

Default images

"Prema preliminarnim podacima, uzrok pogibije vojnika Vazduhoplovno-desantnih snaga na poligonu 714 blizu naselja Strugi Krasnije (Oblast Pskova) mogao je biti neeksplodirano punjenje", navelo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prva analiza prirode eksplozije i kratera koji se formirao na mestu eksplozije, kao i vrsta rana stradalih vojnika ukazuje da je eksplodiralo artiljerijsko punjenje, prenela je agencija RIA Novosti.

Ranije danas ruske agencije javile su da je na poligonu za vojnu obuku u regionu Pskova na zapadu Rusije poginulo šest vojnika, dok su dvojica povređena.

U saopštenju Ministarstva navedeno je da je "šest pripadnika ruskih vazduhoplovnih snaga poginulo u eksploziji, dok je još dvoje povređeno i prebačeni su u najbližu medicinsku ustanovu".

Vojnici su se vraćali sa vatrogasne vežbe.

Agencije navode da su poginula petorica kadeta Rjazanske vazduhoplovno-desantne akademije i jedan vojnik po ugovoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: