Predložene izmene Zakona o radu

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike dostavilo je danas predlog radne verzije izmena i dopuna Zakona o radu premijeru Ivici Dačiću.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.10.2013.

16:54

Default images

Predlgo je dostavljen i prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću, kao i ministrima privrede i finansija Saši Raduloviću i Lazaru Krstiću.

Isti predlog dostavljen je predstavnicima sindikata i poslodavaca, kao i svim članovima Radne grupe koji rade na izmenama i dopunama tog zakona, saopštilo je resorno ministarstvo.

U narednom periodu tripartitna Radna grupa radiće na usaglašavanju nacrta teksta Zakona o radu, posle čega će on biti poslat u redovnu proceduru.

Ekonomisti su poručili da zakon o radu mora da sadrži i takva rešenja koja će sprečiti poslodavca da otpušta dobre radnike, dok su u sindikatima skeptični.

Direktor Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić izjavio je danas da je predlog nacrta novog zakona o radu "dobrim delom ono što poslodavci traže".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: