Počinju "Borini pozorišni dani"

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.10.2013 - 13:40

Pod sloganom " Izgubljeni u vremenu" u Vranju u ponedeljak počinju 33. po redu „Borini pozorišni dani".

Iz  predstave domaćeg ansambla Iz predstave domaćeg ansambla

Najveću kulturnu manifestaciju grada koja se već 33 godine organizuje u čast velikana srpske književnosti Borisava Stankovića, otvoriće Narodno pozorište iz Beograda predstavom "Mali bračni zločini" po tekstu Erika E.Šmita, a u režiji Filipa Grinvalda.

 

Predstava počinje u 20 sati u Domu vojske.

 

Drugog dana nastupiće pozorište iz Sombora predstavom "Čarobnjak", a u sredu  glumci pozorišta “Bora Stanković” izvešće predstavu "Slučajna smrt jednog pritvorenika".

 

U četvrtak 24.oktobra na programu je predstava "Mali Geza" u izvođenju pozorišta iz Pirota, a poslednjeg dana manifestacije "Čorba od kanarinaca" u izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda.

 

U okviru pratećeg programa planirana je izložba "Velikani srpskog glumišta na poštanskim markama", koja će u ponedeljak biti otvorena u Galeriji Narodnog muzeja.
 

 
U sredu će biti održana promocija knjige "Njegoš i pozorište" Dobrila Aranitovića, a narednog dana u sali Skupštine grada biće organizovano scensko čitanje teksta "Opštinsko dete" Branislava Nušića.

 

U petak 25.oktobra planiran je razgovor sa glumicom Minom Lazarević, a moderator je Željko Hubač.

 

Tatjana Stamenković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: