Recepti

Slatka proja

Ako vam je dosadila slana varijanta ovog jela probajte da napravite njenu slatku verziju.

Ponedeljak, 14.10.2013.

18:39

Izvor: hrana za dušu

Default images

Podeli:

Slatka proja Sastojci 120 g mekog kukuruznog brasna 120 g mekog psenicnog brasna 2 kasicice praska za pecivo 200 g kukuruza iz konzerve 60 g secera 50 g maslaca 2 jajeta 2,5 dl mleka 2 kasike zutog secera Priprema Pomesajte u ciniji obe vrste brasna, koje ste prosejali zajedno sa praskom za pecivo. Dodajte ocedjeni kukuruz, kristal secer, 40 g maslaca istopljenog na pari, umucena jaja, i na kraju sipajte mleko u tankom mlazu. Sve dobro mutite dok ne dobijete ujednaceno testo. Sipajte ga u kalup koji ste prethodno premazali preostalim maslacem, i pospite po povrsini zuti secer. Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 40-50 minuta na 180ºC. Kada je kolac pecen, ostavite ga 5 minuta da odstoji u kalupu, a onda ga izrucite na tacnu. Posluzite uz omiljenu marmeladu. Prijatno! Izvor i foto: hranazadusu.com hrana za dusu Ako vam je dosadila slana varijanta ovog jela probajte da napravite njenu slatku verziju. Ako vam je dosadila slana varijanta ovog jela probajte da napravite njenu slatku verziju.

Sastojci

  • 120 g mekog kukuruznog brašna
  • 120 g mekog pšeničnog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 200 g kukuruza iz konzerve
  • 60 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 2 jajeta
  • 2,5 dl mleka
  • 2 kašike žutog šećera
Priprema

Pomešajte u činiji obe vrste brašna, koje ste prosejali zajedno sa praškom za pecivo. Dodajte oceđeni kukuruz, kristal šećer, 40 g maslaca istopljenog na pari, umućena jaja, i na kraju sipajte mleko u tankom mlazu. Sve dobro mutite dok ne dobijete ujednačeno testo. Sipajte ga u kalup koji ste prethodno premazali preostalim maslacem, i pospite po površini žuti šećer. Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 40-50 minuta na 180ºC.

Kada je kolač pečen, ostavite ga 5 minuta da odstoji u kalupu, a onda ga izručite na tacnu. Poslužite uz omiljenu marmeladu.

Prijatno!

Izvor i foto: hranazadušu.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare