Vesti

1

Čestitke povodom proslave Kurban - bajrama

Autor: VM

Izvor: Tanjug

Čestitke povodom proslave Kurban - bajrama

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović čestitao je građanima islamske veroispovesti Kurban - bajram uz zelju da praznične dane provedu u miru, sreći, zadovoljstvu i dobrom zdravlju.

"Radost ovog velikog praznika, po tradiciji provedite zajedno sa najbližima, svojim porodicama i prijateljima, u skladu sa tolerancijom međusobnog uvažavanja i poštovanja!'''', poručio je Omerović povodom najvećeg islamskog praznika Kurban bajrama.

I princ Aleksandar Karađorđević čestitao je praznik verskim poglavarima i svim vernicima islamske zajednice u Srbiji.

''''Predstojeći praznici podsećaju na trajne i istinske vrednosti vere - donoseći mir, ljubav i praštanje. Želim Vam da praznične dane provedete okruženi svojim najmilijim, porodicom i prijateljima, ne zaboravljajući siromašne, bolesne i sve one kojima je pomoć potrebna", istaknuto je u čestitci.

Čestitku povodom Kurban - bajrama uputilo je i predsedništvo Bošnjačke kulturne zajednice.

Uz konstataciju da je Bajram verski i kulturni praznik Bošnjaka, kojeg posljednjih godina dočekuju u znaku pokušaja njihovog razjedinjavanja, iz BKZ-a navode da Bajram uči miru, toleranciji, održavanju i popravljanju međubratskih odnosa.

Kurban - bajram je čestitao i predsednik Svetskog bošnjačkog kongresa reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić.

Kurban - bajram se proslavlja četiri dana i naziva se hadžijski jer se u Meki završava glavno godišnje hodočašće, koje je obaveza svakog muslimana bar jednom tokom života, ukoliko mu to finansijske mogućnosti dozvoljavaju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR