Čović: Nema džabe ni za „delije”

D. B.

13. 10. 2013. u 14:49

Predsednik Crvene zvezde o pripremama kluba za evroligaški meč u Beogradu posle 14 godina: Nema više besplatnih ulaznica. Moramo da menjamo navike koje su dugo trajale

Za Crvenu zvezdu Telekom ova nedelja će biti istorijska. Drugačije i ne može kada se zna da će crveno-beli posle 14 godina biti domaćini jedne Evroligaške utakmice, kao i da će taj meč biti odigran u „Kombank areni”, pred kako sada stvari stoje više od 20.000 navijača.

Kako teku opsežne pripreme javnost je obavestio prvi čovek kluba Nebojša Čović.

- Crvene zvezde će igrati Evroligu u svom gradu i svojoj zemlji posle 14 godina. Za dve godine smo uspeli od Zvezde koja skoro nije postojala da stignemo da kluba koji se takmiči u najvišem rangu. U četvrtak igramo sa izuzetno kvalitenom ekipom, Lokomotivnom Kubanj. Probaćemo da pobedimo i pravo da to očekujemo ne može niko da nam oduzme. Imamo pristojan tim, ali kada bih ga poredio sa budžetima drugih ekipa iz evroligaške grupe, daleko smo ispod njih. Razlika se kreće od četiri puta većih budžeta naših rivala, pa naviše. Tačno je, ne igraju pare, ali je tačno i da igrači i treneri rade za pare - počeo je izlaganje predsednik beogradskog kluba.

Čović se brzo prebacio na pitanje koje je proteklih dana bilo izuzetno aktuelno, a to su cene ulaznica.

O POČETKU SEZONE: NEMA EUFORIJEČović se osvrnuo i na početak sezone u ABA ligi.
- Nema nestrpljenja i euforije. Nije je bilo u negativnom smislu posle utakmice protiv Širokog, kada je odmah krenulo postavljanje i smenjivanje trenera u medijima. Izgubili smo prvu utakmicu kada smo odigrali ispod očekivanja, dobro analizirali raloge i vrlo brzo se čitav tim trgao iz letargije i opasnog ponavljanja prethodnih sezona u kojima je Crvena zvezda, slučajno ili namerno, prve dve utakmcie igrala u gostima. Ali, nema euofije i posle kvalitenih utakmica u Laktašima i protiv Radničkog. Za očekivati je da ćemo pobeđivati, ali i da ćemo i gubiti. Trudićemo se da bude više pobeda nego poraza, ali reagovati euforično na bilo šta - nećemo.

- Iako su naše ulaznice najjeftinije, razumem da ima mnogo komentara. Navike koje su sticane 14 godina se teško menjaju. Ono što je sigurno je da kupovinom karte pomažete klubu. Mi jesmo siromaša zemlja i narod, ali postoje standardi. Standard Evrolige je da do 60 procenata budžeta bi trebalo da bude „napunjeno” prodajom ulaznica. Mi smo daleko od toga. Želimo da Zvezda trasira put stabilnog kluba koji je prisutan u Evroligi i moramo postepeno da uvodimo te standarde - jasan je Čović.

Prema njegovim rečima svako ko bude na mečevima Crvene zvezde moraće da plati ulaznicu.

- Svi moraju da kupe kartu. I članovi uprave kupuju karte. Da li neko veruje ili ne, ali navijačke grupe, globalno nazvane „delije”, kupuju karte. Bile su ranije navike davanja bepslatnih karta, ali doneli smo odluku da na takav način ne možemo da funkcionišemo i da uvodimo drugačiji sistem. Najniža cena krate u „Areni” biće za nivo 400 i ona će biti 600 dinara- precizno će prvi čovek crveno-belih.

Kada su u pitanju troškovi organiacije meča u „Kombank areni” Čović je i tu bio više nego precizan.

- „Arena” nas košta 35.000 evra po meču. Tu spadaju termin utakmice, ternimi za tereninge, preprevaka tribina. To je cena koju smo uspeli značajno da spustimo u dogovoru sa gradom, ljudima iz Arene i iz Republike.

Prvi čovek „crveno-belog” sistema oktrio je i kakve su kazne koje propisije Evroliga za incidente, ali i koliko je Zvezda prošle gogodine platila kazni.

- Prošle godine smo platili kazne u vrednosti od 60.000 evra. Kazne će biti rigorozne. Nemamo dovoljno para i ne smemo da ih bacamo na taj način. Za svaku utakmucu u „Areni” imamo obavezu da obezbedimo osigranje od 50.000 evra za bilo kakvu štetu. Od ponedeljka počeinjemo i zamenu preplatnih karte za tribine A, B, C i D u „Pioniru”, koje su prvo „donosile” mesta na nivu 400, a pošto smo uvideli grešku u takvom sitemu, one će sada biti za nivo 200 u „Areni”. Zamena će početi u ponedeljak u 14.00 na biletarnicama „Marakane”, a prodaja pojedničanih ulaznica počinje od utorka ujutru - zaključio je Čović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

navijac

13.10.2013. 20:01

Nema besplatnih karata zato sto je sada Crvena Zvezda privatni klub ....tj. Covicev privatni klub .... Covicu , ti si madjionicar: uspeo si da drzavni klub prebacis na svoje ime a da navijaci nemaju pojma o tome ...

Navijac

13.10.2013. 21:19

Covicu, pa zar ti mislis da ces igranjem u Areni da zaradite ? Oduvek si ziveo u oblacima i bacao prasinu u oci navijacima.

Nikola

13.10.2013. 23:23

Ha,ha,ha,ha...naplacuje Covic ,,Delijama,, (inace poznatim u narodu kao turskim konjanicima) karte da gledaju FMP...!!!!!

Realno

14.10.2013. 02:36

@Nikola - Da Turski konjanici znaci Delije, ne bi se pevalo u narodu Igrale se Delije kompleksasu jadni...

ozna dozna

14.10.2013. 16:22

@Nikola - sine, zaista ti treba lekcija iz istorije. ime Delije imale su pojedine formacije turske vojske.

Delije - Karaburma

13.10.2013. 23:34

Na Zvazdu smo mogli da idemo džabe, a sada za FMP treba da plaćamo? Vratite nam našu Zvezdu sa Kalemegdana, ma kakva da je. A ti čoviću idi igraj se u tvom seljačkom klubu u Železniku.

na celom svetu samo Crvena Zvezda

14.10.2013. 06:47

@Delije - Karaburma - Ti si delija koliko je taci Srbin. Na zalost takvog razmisljanja ima mnogo. Ja necu da dam pare za kartu, ali sutra cu da vicem protiv svih jer nisu dali pare i nemamo dobru ekipu. Onda kupi kikiriki za 100 dinara i sedi kod kuce,gledaj prenos. Ovako ispadas glup....

Realno

14.10.2013. 02:36

@Delije - Karaburma Nema nista jadnije nego kada iskompleksirani grobar uzima imena navijaca Zvezde.

PARTIZAN ŠAMPION

14.10.2013. 18:17

@Bolesno - Ha,ha,ha! I vi kartonaši pričate o nečijim kompleksima? Pa ko ih ima posle 12 uzastopnoh titula Partizana! Kao iznajmljeni navijači navijajte i dalje za klub iz Železnika, a mi ćemo za ponos Srbije - PARTIZAN ŠAMPION!

Pera

14.10.2013. 03:27

Pa dokle ce u zemlju Srbiji lopovi da budu u centru paznje. Kao da nas pamcenje me sluzi kako se Covic obogatio I jedno vreme povukao u ilegalu Posle Kosovske funkcije. E zalosne li zemlje I zalosnog naroda.

ultrabgd

14.10.2013. 06:27

Prvi 6 komentara i svih 6 navijaci Partizana ?! Znamo da vas boli sto vise niste srpski Makabi. Sa razlogom vas boli a vas trener zna koliki je to udarac za vas jer vise nema pomoci kao ranije. Hvala Nebojsa

dzoni1

14.10.2013. 09:06

Ha ha ja neznam sta je sa ovim glodarima pa oni svaku informaciju iz kk crvena zvezda ovoliko komentarisu.Mislim da imaju neki los predosecaj za njihovu buducnost

Dominator

14.10.2013. 11:23

@dzoni1 - Ne razumem zasto bi cigani imali ekskluzivno pravo da komentarisu vesti iz Zeleznika...nit je njihov klub nit je nas, (pu pu)

Vodeni zeka

14.10.2013. 09:28

Zvanična cena iznajmljivanja Arene je 25000€ za jedan dan plus ostali troškovi(postavljanje parketa,obezbeđenje,struja,itd).Ako uzmemo da za meč Evrolige treba zakupiti halu bar dva dana cena od 35000€ je smešna.Ako se pitate ko nadoknađuje razliku znajte da Arena dobija pare od grada Beograda.Tako ispada da građani Beograda plaćaju da privatni klub igra utakmice u Areni.

vica

14.10.2013. 09:50

Cigani,trazili ste, gledajte.Sta ste ocekivali da ce Covic da bude fini.Dao vam je malo snage saopstenjima,podigao vam je moral a sad vam ga spusta.Koliko ste mu trebali toliko vas je iskoristio a sada ,sto kazu konobari ,da naplatimo.S tudjim parama vas je napravio pa ste sada i tudj klub.Od Covica,toliko.

Zvezdas

14.10.2013. 11:10

A dosad je znaci za njih bilo dzabe...dok sam ja uvek kupovao karte !?...nece me vise videti ni stadion ni hala

ss

14.10.2013. 11:47

Čović vam je još jednom potvrdio : Nije vam ovo Crvena Zvezda, već CZ Beograd. Ovo je novoformirani privatni klub,sa sedištem u Železniku koji nije član Sportskog društva CZ. KKCZ je u stečaju pred Privrednim sudom u Bg(Masarikova ulica). Proverite, ako i dalje lažete sebe da je ovo KKCZ!

ozna dozna

14.10.2013. 16:19

raspitajte se malo, hajde novinari, istrazivacki rad.... i sada su karte za ovu utakmicu deljene besplatno Delijama! te karte su za sever, nivo 400.

Miha

14.10.2013. 16:33

Covic placa kartu, ihihihi, pa nema Zvezde nema ni besplatnog ulaza, sad FMP mora da se plati, sta da se radi.