UDOVIČIĆ: Najboljim studentima 30.000 dinara mesečno

Ministar će predložiti da se od ove školske godine broj stipendiranih poveća sa 1.000 na 1.200, kao i da se poveća iznos stipendije sa 25.000 na 30.000 dinara mesečno

  • 4

Fond za mlade talente raspisaće sledeće sedmice konkurs za stipendiranje najboljih studenata završnih godina osnovnih i master studija.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je da će predložiti povećanje i broja korisnika i visine stipendija.

Udovičić, koji je i predsednik Fonda, rekao je da će na sednici Fonda predložiti da se od ove školske godine broj stipendiranih poveća sa 1.000 na 1.200 najboljih studenata, kao i da se poveća iznos stipendije sa 25.000 na 30.000 dinara mesečno.

On je najavio da će u ponedeljak biti održana sednica Fonda za mlade talente na kojoj će biti definisani svi uslovi konkursa, saopštilo je resorno ministarstvo.

Udovičić je u saopštenju naglasio da "mladi zbog nedostatka posla i teške ekonomske situacije odlaze iz zemlje" i da je svestan da to nije moguće promeniti preko noći", istakavši da aktivnostima, poput stipendija Fonda, želi da se pokuša da im se pomogne da ostanu u Srbiji.

Udovicić će predložiti Fondu da donese odluku o raspisivanju Konkursa za stipendiranje do 800 najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završnih godina master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republiika, za školsku 2013/14.

"Konkurs će biti otvoren sledeće nedelje i trajaće 30 dana", precizira u saospštenju Ministarstvo omladine i sporta.

Do sada je Fond po ovom konkursu stipendirao oko 5.000 studenata, a prosečna ocena poslednjeg kandidata na listi dobitnika stipendije je bila veća od 9,50.

(Telegraf / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Владе

    12. oktobar 2013 | 20:11

    Ništa od mladih talenata, kada NEMA POSLA!

  • Vlada

    12. oktobar 2013 | 19:10

    Za kakve gluposti se bacaju pare. Pa sta ako su najbolji bstreberi. Bolje za te pare pomozite najugrozenijima

  • Nebitan

    12. oktobar 2013 | 23:33

    Najbolji studenti pobegnu iz zemlje, drugi krenu da rade na crno jer drugo ne mogu... dosta se stupendiraju zamrle i potpuno nepotrebne profesije, da ne pricamo o totalnom promasaju mnogih struka i zanimanja koji na kraju skolovanja nisu ni sposobni da rade. Da se te pare daju nekom da sredi sistematski proces studija, da se profesori uozbilje i oni koji ne shvataju svoj poziv kao moranje da se nauci student... da ostave taj posao onima koji ce to znati. Mnogi danasnji profesori koce reformu, jer su i sami svesni sta ih na kraju iste i ceka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA