Petak, 11.10.2013.

19:38

"Glasajte, da dobijete svoju vlast"

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović pozvao je Srbe na Kosovu da glasaju na lokalnim izborima na Kosovu, zakazanim za 3. novembar.

Izvor: Beta

Default images

"To je najbolji put da sačuvaju radna mesta, ostvare dobre veze sa centralnim vlastima u Srbiji i sačuvaju Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije", rekao je Stefanović u intervjuu televiziji Most.

Stefanović je rekao da Srbi u opštinama na Kosovu u kojima su većina mogu da dobiju sopstvenu lokalnu vlast i osnuju Zajednicu srpskih opština, što će im omogućiti bolji život.

"Treba da sačuvamo radna mesta i da kroz zajednicu imamo više uticaja na ukupno funkcionisanje i ukupna dešavanja na Kosovu i Metohiji. To će morati da prihvati i međunarodna zajednica i to je nastavak borbe, ne samo Srba severno već i južno od reke Ibar, koji će moći da značajnije ostvaruju svoja prava", rekao je Stefanović.

Predsednik Skupštine Srbije je rekao da Srbija želi da postane članica EU, ali je istakao da ona ni na koji način neće trgovati Kosovom.

"Pregovori koji se vode, vode se da bi se zaštitili interesi srpskog naroda i sprečilo iseljavanje", poručio je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

5 h

Podeli: