Odbojkaši bolji i od Meksika, sa Iranom za polufinale SP!

U trećem kolu B grupe Svetskog prvenstva za mlađe seniore u Brazilu naši odbojkaši savladali Meksiko sa 3:0 (21:18, 21:14, 21:19), a u sredu bi mogli da obezbede borbu za medalje ako pobede Iran

  • 0

Odbojkaši Srbije zabeležili su i treću pobedu na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore u Brazilu. Posle Venecuele i Australije savladan je i Meksiko sa 3:0 (21:18, 21:14, 21:19), a selektor Igor Kolaković pružio je priliku igračima koji su manje igrali u prva dva meča i oni su opravdali poverenje, mada nisu blistali, valjda zato što ni protivnik nije bio inspirativan.

Srbija je konstantno bila u prednosti, mada se Meksikanci nisu predavali, a u relativno neizvesnim završnicama prvog i trećeg seta presudio je kvalitet naše selekcije.

Sa 11 poena istakao se Dušan Petković, dok su Filip Stoilović i Srećko Lisinac postigli po osam.

Sada sledi teži deo posla, u poslednja dva kola B grupe rivali su Iran i Rusija. Ako Srbija pobedi Iran u sredu od 16 časova po našem vremenu, obezbediće plasman u polufinale. Rusi su savladali Irance sa 3:1, što ide naruku našoj reprezentaciji, a u praktično nevažnom meču Venecuela je bila bolja od Australije sa 3:1.

Meč Srbije sa Rusijom na programu je u petak i uz povoljan razvoj događaja može da bude prilika i za taktiziranje. Obe selekcije u tri kola izgubile su samo po jedan set i zasad opravdavaju ulogu favorita za najviši plasman.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA