Lenovo ThinkPad T400s: Novi notebook

Piše: CroModa.com
Objavljeno 20.07.2009.

0

Neobičan test proveden je nad novim modelom notebooka iz Lenova, ThinkPadom T400s – kamion težak 11 tona pregazio je uređaj koji je i nakon toga uspio sačuvati podatke

Lenovo ThinkPad T400s

Lenovo ThinkPad T400s

Naime, izuzetne tehničke karakteristike modela Lenovo ThinkPad T400s smještene su u elegantno dizajnirano, najtanje i najlakše kućište T serije, mase 1,77 kg i debljine samo 21,1 mm. Ovaj notebook u Mikronis stiže 22. srpnja po cijeni već od 14.051 kuna, a kupci uz njega dobivaju na poklon i ThinkPad TopLoad torbu s doživotnim jamstvom!

Brutalno otporan zahvaljujući drugoj generaciji magnezijskog zaštitnog kaveza u poklopcu i na matičnoj ploči te karbonskoj strukturi kućišta preuzetoj iz avionske industrije, ThinkPad T400s preživljava gotovo nemoguće. Svi bi očekivali da se iza ovog opisa krije teško i robusno računalo, ali inženjeri iz Lenova su pripremili iznenađenje i spojili nespojivo. Naime, izuzetne tehničke karakteristike modela Lenovo ThinkPad T400s smještene su u elegantno dizajnirano, najtanje i najlakše kućište T serije, mase 1,77 kg i debljine samo 21,1 mm. Ovaj notebook u Mikronis stiže 22. srpnja po cijeni već od 14.051 kuna, a kupci uz njega dobivaju na poklon i ThinkPad TopLoad torbu s doživotnim jamstvom!

Lenovo ThinkPad osim velike izdržljivosti odlikuju brojne druge impresivne karakteristike. Ekran od 14 inča s pozadinskim LED osvjetljenjem osigurava odličan pregled sadržaja na ekranu i u vanjskim prostorima na danjem svjetlu, a rad na notebooku izrazito olakšava korištenje velikog touchpada s multi-touch opcijom. Poslovnjake koji često koriste VoIP ili Skype za poslovne razgovore razveselit će unaprjeđena kamera od 2 megapiksela s još kvalitetnijim prikazom slike te još bolji zvučnici i mikrofon. I spajanje na internet izvan ureda izuzetno je jednostavno – zahvaljujući podršci za WWAN dovoljno je u utor umetnuti SIM karticu.

Lenovo ThinkPad T400s modele pokreće procesor Intel Core 2 Duo, podržavaju do 4 GB DDR3 memorije, a ovisno o modelu kapacitet hard diska seže do 320 GB. Intelova Turbo memorija ubrzava vrijeme podizanja sustava i učitavanja aplikacija te štedi energiju, a podatke učinkovito štiti ThinkVantage rješenje s integriranim čitačem otisaka prstiju. Od dodatnih karakteristika treba istaknuti USB/eSATA port za priključivanje eksternih diskova, DisplayPort za priključivanje novih LCD zaslona, express card slot, 5-u-1 multimedia card slot i DVD snimač. Zahvaljujući zaslonima koji troše male količine energije i nemaju u sebi žive ili arsena, ovaj notebook čuva okoliš, što dodatno potvrđuje i certifikat Energy Stara, međunarodnog standarda za energetski učinkovite proizvode široke potrošnje. 






Povezano