Dačić: Poboljšaćemo položaj Bugara u Srbiji!

- Vlada Srbije će nastojati da unapredi ekonomski razvoj, obrazovanje, informisanje, izdavačku delatnost i zaštitu kulturne baštine Bugara u Srbiji - kaže premijer Srbije

  • 10

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić rekao je u današnjem razgovoru s predstavnicima bugarske manjine u Srbiji da će Vlada nastojati da unapredi ekonomski razvoj, obrazovanje, informisanje, izdavačku delatnost i zaštitu kulturne baštine Bugara u Srbiji.

Na sastanku je ocenjeno da opštine u kojima žive pripadnici bugarske manjine spadaju u najnerazvijenije delove Srbije i da je neophodno da, u sklopu mera za ekonomski oporavak, Vlada Srbije pažnju posveti tim sredinama.

Rešavanje problema bugarske nacionalne manjine u Srbiji koordiniraće, kako je dogovoreno, savetnik premijera Ivica Tončev.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine, predstavnici opština Bosilegrad, Dimitrovgrad i Babušnica, predstavnici bugarske manjine iz Vojvodine, kao i ambasador Bugarske u Srbiji Angel Dimitrov.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siniša

    4. oktobar 2013 | 22:18

    Presedniku Zaharijevu svaka ćas ali stvarno neznam koga prestavlja Aleksandar Dimitrov ,Ivan Nikolov jer oni nisu prestavnici Bugara u Bosilgradu već obićni prevaranti i pećalbari na raćun Bugara u Bosilgrad. Izemti zemlju koja pregovara sa ovakvim ljudima ,nek dođe Daćić u Bosilgrad pa nek se uveri kako žive Bugari ,njih mući besparica a ne takve budalaštine koje plasira Alesandar Dimitrov,njegov otac Dimitar Dimitrov glavni baštovan u Bosilgradu koji je sagradio bez dozvole na državnom zemljištu spomenik Vasilu Levskom.

  • crni

    4. oktobar 2013 | 12:44

    nate sta,ocigledno da Vlada srbije nezna skom treba da razgovara,one koje vidim na fotografiji samo mogu da kazem svaka cast predsedniku Vladimiru,inace Aleksandar Dimitrov zvani pando,Ivan Nikolov,Stevica Stojkov...pa dali znate da ti ljudi direktno rade na secesiji dela drzave Srbije.Ko ce da zastiti vecinu koja je lojalna drzavi Srbiji,a sto se tice udjbenika nikada nije bilo problem da se skoluju na maternjem jeziku,samo sto deca nece da idu u odeljenja na bugarskom jeziku jer su im ucitelji priuceni cije osnovno zanimanje je masinbravar i slicno.Nezadovoljstvo gradjana Bosilegrada je veliko jer je vecina ostavljena nezasticena,a secesionisti su po starom obicaju nagradjeni.Videcemo kako ce sve to da se zavrsi?!

  • crni

    4. oktobar 2013 | 19:50

    pogledajte redom,Aleksandar Dimitrov Pando-sin Dimitara Dimitrov,zvani Treperac koji prekopava gradsko groblje u Bosilegradu navodno trazi grobove bogarskih vojnika i tvrdi da FASIZAM NIJE POSTOJAO i da Bosilegrad nije oslobodjen 8 septembra vec okupiran od strane Srbije,inace kao nezaposleno lice sagradio novu kucu i redovno ide na skupa letovanja po italiji i spaniji,pitate li se Gospodine Dacicu odakle,da mu nije ujka Gorcilo ostavio milion dolara u nasledstvo..Ivan Nikolov covek bez obrazovanja i porodice pitajte ga koliko je automobila uvezao na svoje ime i koliko je novca dobio od Bugarske i gde su zavrsili inace covek koji tvdrdi da su srbi okupatori i ubice i koji slavi secesiju kosova. Stevica Stojkov koji je predsednik svih sekcija i sportskog drustva Mladost koje ima preko 60 zaposlenih i budjer koliko i fk Crvena Zvezda,za mesto sa 5.000 stanovnika je mnogo....skupilo se drustvo i udri,njih desetak a ostale gradjane Bosilegrada,Surdulice,Vranja,Nisa,Pirota i slicni ko pita i ko sisa.Tosko drzavi Srbiji kada njezin premijer nema sta drugo da radi vec da pregovara sa secesionistima i polupismenim profiterima,gradjani bosilegrada se slatko smeju ovakvim budalastinama i ozbiljno su zabrinuti za buducnost svoje dece.!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA