OZNOJIĆE VAS: Ajnštajnov test inteligencije koji je rešilo tek 2 odsto svetske populacije!

Naoštrite svoje vijuge i pokušajte da se upišete među odabrane koji su rešili test inteligencije svetski poznatog naučnika

  • 68

Čuveni fizičar i jedan od najznačajnijih svetskih ličnosti Albert Ajnštajn osmislio je ovaj test inteligencije, a smatra se da je ovaj problem sposobno da reši samo dva odsto populacije.

U pet kolona nalazi se po pet kuća koje se razlikuju po boji. U svakom od pravougaonika nalaze se osobe različite nacionalnosti koje piju različita pića, bave se različitim sportovima i imaju razne kućne ljubimce. Odnosno - oni nemaju ništa zajedničko.

Naoštrite svoje vijuge i pokušajte da otkrijete ko živi u kojoj kući, koje je nacionalnosti, ko pije koje piće, kojim sportom se bavi i koje kućne ljubimce ima i ne zaboravite da nam javite da li ste uspeli da rešite zadatak.

Ajnštajnov test pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mange

    2. oktobar 2013 | 21:11

    Trebalo mi je petnaestak minuta. Ne verujem da ovo moze da resi samo 2% populacije. Mada je prilicno zanimljivo.

  • Ilija

    2. oktobar 2013 | 20:58

    Rešio :) Žuta - Norvežanin - Voda - Odbojka - Mačka Plava - Danac - Čaj - Košarka - Konj Crvena - Britanac - Mleko - Biciklizam - Ptica Zelena - Nemac - Kafa - Golf - Riba Bela - Šveđanin - Pivo - Plivanje - Pas

  • joda

    2. oktobar 2013 | 22:54

    Sve je to lepo,ali to nista ne dokazuje. Ti IQ testovi su glupost. Meni je IQ izmeren u 8 razredu 112,nisam bi neki poseban ucenik ni ocenama,ni isticanjem,a inzenjer sam Elektroenergetike,Energetske Elektronike i Elektricnih Masina. IQ se povecava sa vremenom ne moze da bude isti kada imas 14 god i kada imas 37 ili 45 .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA