Krasnići i Ljimaj napuštaju Tačija

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići i poslanik Fatmir Ljimaj odlučili su da napuste Demokratsku partiju Kosova i osnuju novu stranku

  • 1

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići i poslanik Fatmir Ljimaj su odlučili da napuste Demokratsku partiju Kosova Hašima Tačija i da osnuju novu stranku.

U intervjuu za dnevnik "Zeri", Krasnići je rekao da je spreman da formira novu partiju u kojoj će dominirati demokratske vrednosti, a ne glas totalitarnog lidera u šta se, prema njemu, pretvorila DPK.

Krasnići i Ljimaj su u DKP od osnivanja i obavljali su visoke stranačke funkcije. Navodeći da je DPK izgubila političku ravnotežu, Krasnići je rekao da je zbog toga zajedno sa bivšim prvim potpredsednikom DPK, sada poslanikom Skupštine Kosova Fatmirom Ljimajem i nekim drugim poznatim ličnostima, čija imena nije naveo, odlučio da formira novu stranku.

Krasnići je dodao da mu je žao što napušta DPK, ali da to smatra jedinim izlazom.

- Ne razumem one ljude koji su za Kosovo dali sve i sada čine suprotno, dovode u pitanje Kosovo zbog sebe, za lične interese - rekao je on.

(Telegraf.rs / Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA