Vesti

0

SNS i SPS neće vanredne izbore

Izvor: Danas/Novosti

SNS i SPS neće vanredne izbore

„SNS nije za raspisivanje vanrednih izbora na nivou Republike jer su pred nama kao državom brojni izazovi i zadaci koje moramo da ispunimo. Slede rezovi i primena novih ekonomskih mera, tako da nam izbori uopšte nisu u planu. Za rešavanje problema neophodan je kontinuitet jedne politike“, naglasio je Knežević za Danas.

Prema njegovim rečima, do sada nijedan stranački organ SNS nije raspravljao o datumu raspisivanja i održavanja beogradskih izbora, tako da datumi koji se takođe pojavljuju u javnosti nemaju utemeljenje u odlukama naprednjaka.

Da vanrednih republičkih izbora ne treba da bude ponovio je i lider SPS Ivica Dačić. U izjavi novinarima posle prijema brucoša na Univerzitetu Megatrend, on je kazao da su izvesni samo lokalni izbori u Beogradu, za koje postoje jasni zakonski rokovi i mogu se očekivati u prvih nekoliko meseci iduće godine.

„Potpuno se slažem sa onim što je rekao Aleksandar Vučić - mi ne razmišljamo o parlamentarnim izborima, nema razloga za to, nema elemenata neslaganja ili krize koji bi to uslovili“, rekao je Dačić.

On je dodao da se slaže i s onim delom Vučićeve izjave da bi vanredni izbori trebalo da se održe „ukoliko bude takve atmosfere među građanima“.

„Međutim, sreća u tom slučaju ne bi bila na strani onih kojih traže izbore... Oni zahtevaju izbore, a mole Boga da se ne dogode“, smatra Dačić.

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić ocenio je da Vlada nije položila ispit i da je vreme za vanredne republičke izbore koji bi trebalo da se održe zajedno sa beogradskim.

Poslanik SDPS Ivan Bauer izjavio je da se ta stranka sprema za vanredne parlamentarne izbore kao da će oni sutra biti održani. Lider Nove stranke Zoran Živković smatra da odmah treba raspisati vanredne parlamentarne izbore koji bi mogli da se održe do kraja godine, zajedno sa beogradskim i voždovačkim.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR