SAD ne može da isplati plate

Svetske vesti - Utorak 01.10.2013 - 11:15

Bela kuća je u ponedeljak uveče naredila zatvaranje američkih federalnih službi pošto Kongres, u kome većinu imaju republikanci, nije postigao kompromis o budžetu.

SAD u blokadi zbog neusvajanja budžeta SAD u blokadi zbog neusvajanja budžeta
Rok za usvajanje budžeta za narednu fiskalnu godinu istekao je u ponedeljak u ponoć, a ovakva situacija u SAD se dešava prvi put od 1995. godine, kada je blokada trajala tri sedmice.
 
Pošto predlog budžeta u Kongresu nije prošao, više od 800.000 zaposlenih koji platu primaju iz budžeta moraće na prinudne odmore, javlja Beta.
 
"Federalne agencije treba da, u nedostatku budžeta, sprovedu plan obustave aktivnosti", rekla je Silvija Bervel, direktorka Kancelarije Bele kuće za budžet.
 
Predstavnički dom je predlagao privremeno finansiranje savezne vlade, a zauzvrat tražio da bude odložena primena zakona o zdravstvenom osiguranju.
 
Blokada vlade će uticati na niz državnih aktivnosti, od rada sudova, do finansiranja vojske, policije i svih federalnih institucija.
 
OK Radio, Beta

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: