Zbog mita osuđeni čelnici Visoke medicinske škole u Ćupriji

Direktor škole Milisava Stojanovića osuđen je na tri godine, a bivši predsednika UO Radosav Đorđević - "Rade bilder" na dve i po godne zatvora, jer su tražili od profesora anatomije 5.000 evra da bi ga zaposlili na neodređeno vreme

  • 2

Viši sud u Jaogdini, u ponovljenom procesu, juče je zbog krivičnog dela traženja i primaja mita osudio bivšeg direktora Visoke medicinske škole u Ćupriji dr Milisava Stojanovića (61) na tri godine, a bivšeg predsednika UO te škole Radosava Đorđevića (53) - "Radeta bildera" na dve i po godne zatvora.

Oni su osuđeni zbog traženja i primanja mita u visini od 5.000 evra od profesora anatomije u toj školi dr Hristosa Aleksopulosa u februaru 2006.

Naime, od Aleksopulosa je tražen taj novac da bi bio zaposlen na neodređeno vreme. Međutim, on je to slučajno prijavio i policija je ozvučila Aleksopolusa prilikom predaje obeleženih novčanica, a novac su pripadnici UPBOK pronašli između jastuka na krevetu u kancelariji direktora.

Njima je suđeno u ponovljenom postupku, jer im je rešenjem Apelacionog suda u Kragujevcu ukinuta ranija presuda po kojoj su proglašeni krivim za uzimanje mita.

Inače, dr Stojanović je neuropsihijatar i sudski veštak.

Đorđević je 1994. godine presudom Okružnog suda osuđen na deset meseci uslovno. Kao komercijalni direktor i sindikalni vođa radi u Fabrici konditorskih proizvoda Ravanica, koja je pod nejasnim okolnostima više puta izbegla privatizaciju, bavi se politikom i lider je GG Ravanica, a od februara do juna ove godine vršio je funkciju predsednika opštine Ćuprija.

(P. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    1. oktobar 2013 | 09:40

    Eh ko je sve zavrsio skolu u Cupriji, bas sam se pitao zato je tamo lakse nego na drugim mestima...

  • Pop

    1. oktobar 2013 | 11:12

    To su amateri u Ćupriji !!! U Loznici to rade organizovano lokalni lidrei stranaka na vlasti tako da uz diplomu ( naravno uz doplatu ) možete da kupite i radno mesto u Domu zdravlja i Opštoj bolnici , sa tom diplomom !!! I naravno treba da pokažete da ste taj "prilog" dali za jačanje demokratije u životu lokalne zajednice ( komune...u prevodu ) !!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA