Posle 17 godina otvara se zgrada Rektorata

Nova zgrada Rektorata Univerziteta u Novom Sadu u ulici Zorana Đinđića, biće otvorena danas u 11 časova.
Nova zgrada Rektorata Univerziteta u Novom Sadu u ulici Zorana Đinđića, biće otvorena danas u 11 časova.

Gradnja Rektorata počela je pre 17 godina, a iako je njeno otvaranje najavljivano više puta tokom nekoliko prethodnih godina, ono će se dogoditi tek sutra.

Prethodno je Univerzitet najavio da će Rektorat svečano biti otvoren krajem juna, ali je ceremonija prolongirana sve do početka ove školske godine.

Objekat je 15 godina bio napušten i dobar deo tog vremena je predstavljao ruglo. Radovi su nastavljeni u aprilu 2011. godine.

Zgrada ima i 4.300 kvadrata, obuhvata suteren, prizemlje, tri sprata, kao i garaže i dvonamensko sklonište. U njoj se nalaze amfiteatar, višefunkcionalna sala, univerzitetski klub, centralna biblioteka, Centar za informacione tehnologije, prostorije za rad univerzitetskih službi i kabineti rektorata.

Jedan sprat koristiće Vlada Vojvodine za rad različitih agencija, službi i servisa od zajedničkog interesa za razvoj nauke, obrazovanja i međunarodne saradnje u ovim oblastima.

  • Sanja

    30.09.2013 16:20
    cemu sluzi rektorat
    Koja je svrha rektorata za studente i ostale intelektualce ili ti gradjane.
  • 30.09.2013 08:29
    2000 eura kvadratni metar!?
  • Lego

    30.09.2013 08:07
    Za te pare mogli ste napraviti deset zgrada a ne jednu. Jos javno dobacuju koliko su platili , a pokrali su cirka polovinu minimum. Sad bar Pajtic ima gde na gura svoje pulene jer su im Banovina i ex DTD zgrada poslate male

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti