KARLEUŠA KAO INSPIRACIJA: Da li biste poneli neki od ovih modela? (VIDEO)

Karleuša kao muza!

Mladi i talentovani 22-godišnji modni dizajner Dejan Kovačević upravo je diplomirao na Univerzitetu IUAV u Veneciji i do sada je predstavio svoje tri kolekcije, a poslednja koja nosi naziv "FOLKART" je zapravo i njegov diplomski rad.

Ova kolekcija je posebno zanimljiva jer je Dejan za stvaranje unikatnih i veoma originalnih modela bio inspirisan pop divom Jelenom Karleušom, te se na njegovim modelima nalazi lik popularne plavuše iz različitih delova njene karijere.

Dok se priprema za stažiranje u jednom od najpoznatijih modnih brendova u Milanu, Dejan nam je otkrio zašto je baš Jelena bila njegova muza za ovu specifičnu kolekciju, koja je predstavljena u kampanjama koje nose nazive po Karleušinim pesmama "Privatni Manijak", "Samo Za Tvoje Oči" i "Ko Ovu Dramu Režira".

- Jelena Karleuša je moj izbor zbog ekscentričnosti i evolucije jedne zvezde. Ona je odličan primer osobe koja izlazi iz kanona "normalnog" i "uobičajenog", što zbog vizuelnog identiteta, što zbog njenog stava - kaže Dejan na početku razgovora.

Ovaj mladić je već prezentovao svoje modele na sajmu mode "Milano White", a radio je i kao kreativni direktor u "Atelier Setacento" u Veneciji. Kaže da je ova kolekcija veoma specifična i da mu je bilo veoma drago kada je čuo da se Jeleni dopadaju modeli.

- JK je jedna od retkih u Srbiji koja ulaže mnogo u svoju produkciju, što niko ne može da ospori. Elaboriram mnoge bolne tačke svoje zemlje u konceptu projekta, lečim ih tako što ih glamurizujem i dajem im jedno novo odelo. Zaista mi je drago što joj se kolekcija toliko dopala, iskreno sam sumnjao da bi neko imao hrabrosti da ponese model iz kolekcije zbog prejakog vizuelnog karaktera, ali ko će drugi nego JK? Biće mi zadovoljstvo da joj poklonim kolekciju i da vidim svoje modele na osobi koja me je inspirisala - kaže ovaj talentovani mladić.

Dejan nam je još rekao da su njegovi saradnici bili veoma iznenađeni kada im je prvi put pokazao kolekciju, ali da im je nakon šoka izmamio osmeh. Kolekcija je izazvala i veliku pažnju na društvenim mrežama, nakon što je Karleuša objavila link do modela na svom Facebook fan klubu koji broji skoro pa pola miliona fanova.

- Talentovani modni kreator iz Novog Sada, Dejan Kovačević - Dejan Del Fabbro, napravio je čitavu kolekciju unikatnih modela, sa mojim likom iz različitih perioda moje karijere... Zadivljena sam kreativnošću ovog momka, i ponosna što sam mu inspiracija za nešto ovako originlno... Od 1. oktobra, ovi mega cool pop art modeli, bice u prodaji u Novom Sadu - napisala je JK na svom profilu.

Izvor. Opera 17

Pogledajte još