Srbi mogu da odahnu, zima neće biti jaka!

- Zima će ove godine u Srbiji biti uobičajena i ne izuzetno jaka, kao što to mediji prenose - tvrdi meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović.

  • 3

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović izjavio je da će zima ove godine u Srbiji biti uobičajena, istakavši da ne postoji pouzdana metodologija, kojom bi se argumentovali medijski napisi o najavljenoj veoma oštroj zimi.

Prema njegovim rečima, svake godine iz evropskih meteoroloških centara dođe informacija o predstojećoj jakoj zimi u regionu Srbije i Evropi, ali ne postoji pouzdana metodologija kojom bi se to argumentovano tvrdilo.

- Po mojim analizama, u našem regionu svake tri ili četiri godine je nešto malo jača zima, zatim svakih sedam do osam godina, a najjača je na svake 22 godine. Sudeći po razvoju prethodnih dvadesetak godina, ova zima će biti uobičajena - rekao je Todorović.

On je podsetio da je nešto jača zima bila 2005. i u feburaru 2012. godine, dok je prethodna bila relativno blaga.

- Prema faktoru verovatnoće, statističkoj analizi i povratnom periodu vremenskih prilika, najverovatnije je da će zima biti uobičajena i ne izuzetno jaka, kao što to mediji prenose - rekao je Todorović novinarima na obeležavanju Dana Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentator

    27. septembar 2013 | 18:13

    Nece biti hladna....uplatili su mi pare, ukljucio sam HAARP....opustite se :-)

  • role

    27. septembar 2013 | 20:25

    Srbi uvek kasne sa informacijama...i onaj princip" rekla kazala"

  • boban

    5. februar 2014 | 12:50

    znaci pojeftinice grjanje,Ha,ha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA