Četvrtak, 26.09.2013.

19:29

Dodik: Nikome ništa nisam obećao

Milorad Dodik izjavio da su Nikolasu Hilu očigledno produktivniji sastanci s liderima stranaka SDP i SDA (bošnjačkih), koji ne mogu postići dogovor o bilo čemu.

Izvor: Tanjug

Default images

"Naravno da mu neće biti produktivan sastanak sa mnom, jer u RS funkcionišu sve institucije i jasni su i transparentni stavovi o svim pitanjima. Zato mu ja nisam produktivan, već oni koji ne mogu da se godinama dogovore o bilo čemu i koji su doveli BiH u ćorsokak", kaže Dodik, povodom izjave otpravnika poslova američke ambasade u BiH Nikolasa Hila.

Ambasador Hil je, prilikom jučerašnje posete Banjaluci, rekao da se neće sastati s Dodikom jer ne ispunjava obećanja pa sastanak ne bi bio produktivan.

"Zainteresovani smo da vidimo određeni napredak, a Dodik bi mogao da ispuni neka od svojih obećanja", kazao je Hil, koji je razgovarao s premijerkom RS Željkom Cvijanović.

Dodik je rekao da on ništa nije obećao, pa tako nije dužan ništa ni da ispuni, preneli su mediji u BiH.

"Nikome nisam dao nikakvo obećanje, ni Hilu, ni Amerikancima, tako da nemam šta ni da ispunim. Ne znam o čemu je reč i o kakvim obećanjima Hil govori. Moguće da je nešto pomešao", kazao je Dodik i dodao da će kao predsednik RS uvek braniti njene interese onako kako mu Ustav nalaže.

Ambasador Hil je najavio da će razgovarati i sa potpredsednikom Skupštine RS Igorom Radojičićem, koji su iz Dodikove stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: