Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уместо да буде пренесен у следећи месец, новац с рачуна за струју завршио на рачуну РТС-а

rssBookmark and Share

24.09.2013. Autor: Večernje Novosti

Вишак новца који је велики део потрошача уплатио за струју у претходном месецу отишао је, уместо на смањивање дуга за август, на погрешан рачун и то Радио телевизији Србије.

Уместо да буде пренесен у следећи месец, новац с рачуна за струју завршио на рачуну РТС-а

Пошто су шалтере електродистрибуција прошлог месеца преплавили незадовољни грађани са захтевима да им се врати вишак новца са рачуна за електричну енергију, одлучено је да ће се овај износ, без посебног захтева, пренети на наредни месец.

Ипак, поред тога што на новом рачуну нигде нема ставке која и правда преплаћен новац, он је у већини случајева отишао - на погрешну адресу.

Овај проблем потврђују и у новом предузећу за снабдевање електричном енергијом, у ком кажу да свакодневно примају жалбе на рад дистрибуција.

"Приликом пребацивања претплате, новац је прешао на дуг према телевизији, а не на наш рачун. Та средства су сада уплаћена Радио телевизији Србије, а ми ћемо бити у мањку. Имамо примедби и од челника РТС, јер и они мисле да је било нерегуларности", објаснио је за "Вечерње новости" Дејан Васић, први човек "ЕПС снабдевања".

Друга грешка, коју су дистрибуције направиле у великом броју случајева, додаје Васић, јесте што су на рачунима помешали износе "уплата" и "претплата", па они буне потрошаче.

Ипак, надлежни уверавају да то не утиче на коначни финансијски скор на рачуну, па грађани неће бити оштећени.


#   новац   Вечерње новости
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима