BAHATO: Matijević pretio načelniku službe koja je vodila istragu!

Uhapšeni Matijević, Novaković i Gajić

BAHATO: Matijević pretio načelniku službe koja je vodila istragu!

Crna Hronika -
Nadležni organi završili su krivičnu prijavu kojom je, osim njih dvojice, obuhvaćeno još šest osoba, uključujući još jednog velikog vojvođanskog biznismena - Vojislava Gajića, vlasnika preduzeća „Aleksandar gradnja“, a ukupna suma za koju se terete teška je ukupno četiri miliona evra!

BEOGRAD - Petar Matijević, vlasnik kompanije Industrija mesa „Matijević“ i Borislav Novaković, šef poslaničkog kluba DS u Skupštini Vojvodineostalih funkcionera DS, koje je štitio Bogdan Pušić, zamenik načelnika UKP, jutros su uhapšeni, saznaje Kurir. Prilikom hapšenja, Petar Matijević je pretio načelniku službe koja je vodila istragu o njegovim malverzacijama. Privedeno je i troje nekadašnjih Novakovićevih saradnika iz Zavoda za izgradnju, kao i jedan direktor u Industriji mesa "Matijević".

Isti izvor navodi da je, nakon intenzivne potrage, uhapšen i vlasnikom "Aleksandar gradnje" Vojislav Gajić.

Inače, pripadnici Uprave kriminalističke policije privode sedam osoba zbog sumnje da su oštetili grad Novi Sad.

Prema rečima našeg izvora iz vrha policije, nadležni organi završili su krivičnu prijavu kojom je, osim njih dvojice, obuhvaćeno još šest osoba, uključujući još jednog velikog vojvođanskog biznismena - Vojislava Gajića, vlasnika preduzeća „Aleksandar gradnja“, a ukupna suma za koju se terete teška je ukupno četiri miliona evra!Prema saznanjima Kurira, sporna je realizacija Ugovora o davanju „ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta“ u zakup na rok od 80 godina, za vreme Novakovićevog mandata na čelu ZIG, od 2008. do 2011. godine. Reč je o parceli površine 1.174 metara kvadratnih, koja se nalazi na uglu Futoškog puta i Novog bulevara, na prostoru ranije Subotičke pruge u Novom Sadu, gde je Gajić izgradio džinovski hotel „Holidej in“.Ugovor je sklopljen između Zavoda kao zakupodavca i „Matijevića“ radi izgradnje tržnog centra, sa mogućnošću izgradnje hotela „shodno regulacionom planu područja Telep“. Sporno je sklapanje aneksa navedenog ugovora 2010. godine, kojim je pravo zakupa preneseno na DOO „Aleksandar gradnja“.

Kako saznaje Kurir, spremna je krivična prijava protiv Novakovića, kojom su obuhvaćeni i službenici Svetlana Bajić, samostalni organizator za pravne poslove ZIG, Milana Sučević, rukovodilac službe za pravne poslove, Tatjana Gašović, pomoćnik direktora za građevinsko zemljište ZIG. Oni se sumnjiče da su zloupotrebili službeni položaj. Krivična prijava obuhvata i Matijevića, kao i njegove saradnike Milana Jozanova, generalnog direktora Industrije mesa „Matijević“, Vojislava Gajića, vlasnika „Aleksandar gradnje“, i Zorana Ćuluma, bivšeg direktora „Aleksandar gradnje“, a sad direktora regionalnog centra Novi Sad Rajfajzen banke, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi i krivično delo poreska utaja.Prema izvorima Kurira, osumnjičeni su naneli štetu budžetu Novog Sada i Srbije od milion evra, „Matijević“ je na protivzakonit način pribavio dva i po miliona evra, a „Aleksandar gradnja“ oko 500.000 evra.

Šok za inspektore: Hapšenje sprečila Pušićeva žena

Sve je počelo kad je policija, po nalogu tužioca, počela da istražuje malverzacije s dodelom građevinskog zemljišta u Novom Sadu preduzeću Industrija mesa „Matijević“.- Inspektori su otišli kod Petra Matijevića kako bi ga saslušali, odnosno istražili prevaru tešku četiri miliona evra. Reč je o zakupu na 80 godina 1.174 kvadrata građevinskog zemljišta na uglu Futoškog puta i Novog bulevara, koji je na sumnjiv način bio prebačen na „Aleksandar gradnju“. Ta firma je tu izgradila hotel „Holidej in“, koji ima 650 kvadrata više nego što je propisano - objašnjava naš izvor i otkriva šokantnu scenu iz kabineta ovog tajkuna: - Kad su inspektori došli kod ovog biznismena da sprovedu istragu i pregledaju dokumentaciju, pored njega je stajala žena. Pre nego što su policajci izustili bilo šta, usledilo je pitanje tajkuna Matijevića: „Gospodo, poznajete li vi ovu ženu?“ Nakon što je usledio negativan odgovor, vojvođanski biznismen im je pojasnio: „Ovo je supruga vašeg šefa Bogdana Pušića!“ Inspektori su bili iznenađeni i odmah su se obratili svom nadređenom, koji im je rekao da, bez obzira na sve, nastave da rade svoj posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track