• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dečaku od pet godina pekli ruke i noge

Izvor mondo.rs

Dečak star oko pet godina, štićenik Centra za socijalni rad Novog Sada, dva puta za deset dana primljen je u Urgentni centar u Beogradu sa teškim povredama.

Kako piše "Blic" on je imao opekotine na rukama i nogama koje su mu najverovatnije nanete namerno, polomljenu nadlakticu i nagnječenu slezinu. Kako se to desilo, u Centru za socijalni rad Novog Sada nisu želeli da objasne.

Kako nezvanično saznaje list, dečak je prvi put primljen u Urgentnom centru 25. avgusta, a potom 5. septembra. Iako je dete već jednom prebijeno, socijalne službe i policija su zakazali u sprečavanju da ponovo završi u bolnici.

Prema nezvaničnim saznanjima, dečak je nestao iz Prihvatilišta Centra za socijalni rad u Novom Sadu 27. jula. Nepoznata muška osoba dovela ga je 5. septembra do Centra za zaštitu dece i odojčadi u Zvečanskoj ulici u Beogradu. Dečak je tada bio vidno povređen.

#Pregledali smo ga i odmah odveli u Institut za majku i dete. Posle pregleda je upućen u Urgentni centar, a odatle u Univerzitetsku dečju bolnicu u Tiršovoj, gde je i zbrinut. O svemu smo obavestili policiju i kolege u Centru za socijalni rad Novog Sada čiji je i bio štićenik. Šta se događalo u međuvremenu, kako je nastradao, a imao je ozbiljne povrede, ne znamo", kaže Mila Vuković, rukovodilac Stacionara Centra u Zvečanskoj.

Sa Instituta za majku i dete petogodišnjak je upućen u Urgentni centar, gde su mu konstatovani prelom nadlaktice i napukla slezina. Odatle je radi operacije prebačen u kliniku u Tiršovoj.

Prilikom pregleda u Urgentnom centru tog 5. septembra ustanovljeno je da je dečak desetak dana ranije, 25. avgusta, takođe bio primljen u toj ustanovi. Tada je na telu imao vidljive podlive, očigledno od batina, i opekotine na rukama i tabanima, najverovatnije od topljene plastike.

Prilikom tog prvog prijema u Urgentnom centru 25. avgusta pretpostavlja se da je pratilac dao lažne podatke o detetu.

"Bilo je planirano da bude operisan, ali se kod dece dešava da se organi oporave sami od sebe, što je i kod njega bio slučaj, tako da je prošao bez operacije. Kada se potpuno oporavio, 17. septembra smo ga otpustili iz bolnice i predali nadležnom Centru za socijalni rad Novog Sada, čiji je i bio štićenik", kaže dr Zoran Radojičić, direktor Klinike u Tiršovoj.

Iako su tokom jučerašnjeg dana bili najavljeni odgovori iz Centra za socijalni rad u Novom Sadu, "Blicu" je na kraju rečeno da je odlučeno da izjavu o ovom slučaju ipak neće davati.

Tako bez odgovora ostaje pitanje šta se sa dečakom dešavalo od tog 27. jula, kada je, kako kažu, pobegao iz Prihvatilišta, kao i da li je od 17. septembra, kada je otpušten iz bolnice u Tiršovoj, vraćen u Prihvatilište.

Nejasno je i kuda je otišao posle prvog pregleda u Urgentnom centru i zašto se već tada nije reagovalo na činjenicu da je petogodišnji dečak pretučen, već se došlo u situaciju da dete ponovo bude brutalno prebijeno.

Policija je, kako se nezvanično saznaje, obavila razgovor sa muškom osobom koja je dečaka dovela do Centra u Zvečanskoj, ali nije poznato da li je istraga pokazala ko je dete zlostavljao, navodi "Blic".

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Crnka

Kako bre da pobegne iz centra dete od nepune 5g.A jel to neko primio lovu da zažmuri jel oni spavaju il se brinu o toj deci.Policija i sud treba da kazni SVA neodgovorna lica!!!Da deca pate od bolesnika a ovi da primaju plate.Objavila bih imena i prezimena svih odgovornih.Apel novinarima pišite o tome bar vi i pronadjite imena svih koji nerade svoj posao već krše zakon možda primaju novac da žmure.Greh bre decu mučiti ej dete od nepunih 5godina topio mu neko plastiku na nogama.

BARBY

A ko je taj ne poznati muskarac, kako ne znaju skoro nista pa neka istraze sta se desilo ocigledno je da je taj lik zlostavljao dete, a koliko vidim nisu mu pomogli prvi put kad mu se to desilo nego su pustili da mu to neko uradi ponovo.

Ja

Ovo je strasno sto se desava kuda ide ova nasa zemlja brz oporavak mu zelim

special image