MUŠKOLJAJ: Stanje na Kosovu izmiče kontroli

- Ubistvom pripadnika Euleksa, izgleda da stvari izmiču kontroli Beograda, pošto znamo da Priština nije imala kontrolu u tom delu u posleratnom periodu - smatra analitičar iz Prištine

  • 7

Prištinski analitičar Imer Muškoljaj kaže da napad na severu Kosova pokazuje da situacija na tom prostoru izmiče kontroli i Beograda i Prištine.

- Ubistvom pripadnika Euleksa, izgleda da stvari izmiču kontroli Beograda, pošto znamo da Priština nije imala kontrolu u tom delu u posleratnom periodu. U tom smislu su i napori Beograda da se uključi u nalaženje počinioca. Svi se napori međutim moraju sada fokusirati na smirivanje situacije i na poboljšavanje sigurnosti, pošto su izbori već na pragu - kaže Muškoljaj za Radio Slobodna Evropa.

On je ocenio da to što je Beograd osudio zločin jasno govori da se posledice šire i na Srbiju, jer njena evropska budućnost zavisi od sprovođenja Briselskog sporazuma.

- Ovi incidenti se događaju u veoma nezgodno vreme za Prištinu i Beograd. Oštre reakcije visokih zvaničnika u Beogradu govore o tome koliko su tekući procesi važni, i koliko ovakvi incidenti utiču na sprovođenje sporazuma na severu Kosova - rekao je Muškoljaj.

On očekuje da će Beograd uticati da se stanje smiri na severu Kosova jer Priština i međunarodni faktor na Kosovu nisu uspeli da tamo uspostave svoju kontrolu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    20. septembar 2013 | 20:16

    To i hocete da pristina preuzme i taj deo kosova. Eee zivote

  • goran

    20. septembar 2013 | 20:18

    Kosovo je srbijaaa

  • Nemanja Petrovic

    20. septembar 2013 | 22:21

    Gde ste sada Srpski politicari.Zar ne vidite da se sve planski radi.Zna se ko je ubio euleks policajca.Tako su siptarski teroristi radili 90 tih,da bi posle zapad reagovao.Sta nas ceka.Veoma brzo na sever Kosova ulaze siptarske specijalne jedinice rosa uz aminovanje zapadnih sila da bi se kao navodno sredila situacija.Sledi nova oluja .Izbeglica na kilometar.REAGUJ DRZAVO,ALI NA VREME.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA