“Microsoft je propustio voz za smartfone”

Stiv Balmer, odlazeći izvršni direktor Microsofta, priznao je nedavno da je pod njegovim vođstvom ta kompanija bila suviše usredsređena na Windows i računare, zbog čega je zaostala u trci za najbolji smartfon.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: B92, Daily Telegraph

Petak, 20.09.2013.

13:51

Default images

Prema rečima Balmera, kompanija Microsoft nema skoro nikakav udeo na tržištu pametnih telefona, što je direktan odraz odluka koje su donosili njegov tim i on.

“Žalim što smo se u ranim dvehiljaditim toliko usredsredili na to šta radimo sa Windows operativnim sistemom pa nismo uspeli da naše talente okrenemo ka novim uređajima – telefonima”, priznao je Balmer tokom susreta sa analitičarima u Vašingtonu, prenosi Daily Telegraph.

“To je stvar zbog koje najviše žalim”, kazao je Balmer dodajući da bi drugačije odluke mogle biti znatno bolje za Windows i Microsoft.

On je ipak izrazio mali optimizam koji bi mogao da donese korist kompaniji koju će voditi još najviše dvanaest meseci.

“Danas govorim kao investitor. I vi svi imate akcije Microsofta, zato nazdravimo tome, za ime Boga”, završio je Balmer svoje obraćanje.

Microsoft je nedavno kupio kompaniju Nokia za 5.44 milijarde dolara, što su mnogi protumačili kao poslednji trzaj za značajniji upliv na tržište telefona. Iako Balmerova zamena još uvek nije imenovana, mnogi smatraju da bi to mogao da bude sadašnji čelnik finskog IT giganta, Stiven Elop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: