Vesti

7

Đilas sa Jovanovićem na lokalnim izborima u Voždovcu

Autor: DjO

Izvor: Danas

Đilas sa Jovanovićem na lokalnim izborima u Voždovcu

Lider demokrata i gradonačelnik je uveren, kako saznaje Danas, da bi zajednička lista DS i LDP za Beograd mogla da osvoji 40 odsto glasova i izjednači se s onim što za sebe očekuju naprednjaci i socijalisti. 

Pretpostavlja se da će prevremeni izbori u prestonici biti održani u decembru, zajedno sa redovnim u gradskoj opštini Voždovac, i to tako što će SPS, aktuelni koalicioni partner DS, izazvati blokadu rada Skupštine grada. 

Đilas, kako piše Danas, od ranije planira da DS nastupi u koaliciji sa LDP na voždovačkim izborima, ali nakon što je postalo jasno da partneri s republičkog nivoa SNS i SPS planiraju da u skoroj budućnosti promene vlast u Beogradu, odlučio je da proširi svoju ponudu. 

Jedinstvena lista demokrata i liberala u glavnom gradu takođe bi mogla da bude uvertira za njihovo buduće zajedničko delovanje, što je inicijativa koju je LDP pokrenuo prošle sedmice.

„Politička i ekonomska programska platforma koju bi DS i LDP napravili za izbore u Voždovcu i Gradu Beogradu pokazala bi da smo u stanju da tesno sarađujemo, a izborni nastup na istoj listi mogao bi da bude test za nešto slično i na republičkom nivou“, rečeno je Danasu u najužem vrhu DS. 

Što se tiče rezultata koji bi ovakva lista mogla da osvoji u Beogradu, demokrate računaju na oko 40 odsto glasova. „Mi bismo sami na gradskim izborima dobili oko 30 odsto, LDP oko šest, plus sinergija koja bi nastala, i došli bismo do 40 odsto“, kažu oni. 

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Ivana

Definitivno nam treba neko da skloni ovu vladu, propali smo načisto.

smiljka

Zajednickim snagama dogurace do 5 %. Pojedinacno ne bi.

MilanCh

DS mnogima bode oci. Nece uspeti da je srozaju medijski, naprotiv, ovoliko bavljenje demokratama i Djilasom donece boljitak.