Ratari deblokirali uljare

Nezadovoljni ratari u Srednjobanatskom okruga sklonili su traktore ispred dve fabrike ulja. Poljoprivrednici su, međutim, nastavili blokadu novog puta Pančevo-Beograd.

Nezadovoljni ratari u Srednjobanatskom okruga sklonili su traktore ispred dve fabrike ulja. Poljoprivrednici su, međutim, nastavili blokadu novog puta Pančevo-Beograd.

Predsednik Unije poljoprivrednih proizvođača iz Bavaništa Jovica Jakšić izjavio je da se blokada puta nastavlja do ispunjenja zahteva i najavio da će se u toku dana i uveče protestu pridružiti još traktora.

Sekretar Udruženja zemljoradnika Zrenjanina Dragomir Mijatov izjavio je da je, i pored neuspelog razgovora i izostanka dogovora s predstavnicima prerađivača, ukinuta traktorska blokada isped kapija Fabrike ulja "Dijamant" i da su se ratari preselili na njive, gde je žetva u punom jeku.

"Podneli smo MUP-u zahtev za nastavak protesta na putevima od ponedeljaka, a večeras imamo sastanak s predstavnicima poljoprivrednika iz Nove Crnje radi dogovora o daljim merama i nastavku protesta, ukoliko prerađivači ne povećaju otkupnu cenu", najavio je Mijatov.

Prijem suncokreta obavlja se na više otkupnih mesta u Zrenjaninu i srednjebanatskim selima bez zastoja. Za sada, seljaci rod sa njiva ostavljaju u silose, na čuvanje, dok se ne odredi otkupna cena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija