Izvor: B92

U Zablaću je danas otpočela privredno-turistička manifestacija "Dani zapadnog Pomoravlja", sedmi put za redom, a proizvodni potencijal direktno predstavlja 30, a indirektno više od 100 izlagača preko udruženja i asocijacija.

Prema rečima rukovodioca čačanske organizacione jedinice Privredne komore Kraljevo, Gorane Tanasković, osnovni cilj ove smotre je uspostavljanje direktne veze izmedu primararnih poljoprivrednih proizvodača i predstavnika prehrambrene industrije.

"Zbog sve zahtevnijeg tržišta i opšte situacije u privredi, mnoga preduzeća brzo menjaju svoje delatnosti, uvode nove proizvodne programe, i upravo na ovoj manifestaciji imaju šansu da plasiraju svoje produkte", istakla je Tanasković.

Ona je navela i da se svake godine pozivaju privrednici i predstavnici ostalih komora iz okruženja, kako bi se jedinstveno nastupalo na tržištima.

"Svake godine nakon ovih manifestacija se sklapaju novi ugovori za inostranstvo, jer je posećuju brojni kupci, veliki industrijski lanci i maloprodajna preduzeća roba sa štandova Zapadnog pomoravlja se plasiraju na inostrana i domaća tržišta.

Generalni sekretar Regionalne privredne komore Kraljevo Zvonko Tufegdžić rekao je u izjavi agenciji Tanjug da su mnogi proizvodači i preradivači voća i povrća na ovoj smotri pronalašli prostor za plasman na ino tržišta izrazivši očekivanje da će se to desiti i ove godine.

Inače, Dane Zapadnog pomoravlja organizuju zablaćko udruženje povrtara, uz podršku grada Čačka i Regionalne privredne komore Kraljevo.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.