Cvijanovićeva o smeni ministra zdravlja

Ministar Slobodan Stanić smenjen jer je individualno, bez saglasnosti Vlade RS, preuzeo obavezu da će vlada preuzeti dugovanja zdravstvenih ustanova u RS u iznosu od 36 miliona konvertibilnih maraka, rekla premijerka Željka Cvijanović.

Ministar zdravlja Republike Srpske Slobodan Stanić smenjen je, jer je individulano, bez saglasnosti vlade RS, preuzeo obavezu da će Vlada preuzeti dugovanja zdravastvenih ustanova u RS od 36 miliona konvertibilnih maraka, izjavila je premijerka RS Željka Cvijanović.

Nakon radno-konsultativne sednice Vlade, potvrdila je da se juče smenjeni Stanić vraća na radno mesto na kome je bio pre imenovanja za ministra pre šest meseci i biće vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS.

Cvijanovićeva tvrdi da nije moguće da jedan ministar individualno, u ime Vlade, preuzme određene obaveze ukoliko one nisu u formi odluke ili zaključka koje je prihvatila Vlada, prenosi agencija Fena.

"Vlada RS nikada nije razmatrala, niti donela zaključak da će preuzeti obaveze u iznosu od 36 miliona maraka (18 miliona evra) dugova zdravstvenih ustanova. To je velika finansijska implikacija i Vlada ne može da je donese tek tako i niko ne može da je saopšti kao odluku ako Vlada to nije odlučila", objasnila je premijerka.

Obaveze Ministarstva preuzeće premijer do imenovanja novog ministra, navela je Cvijanovićeva i dodala da se Stanić složio da je njegov manadat u Vladi RS završen, a da će Vlada RS nastaviti normalno da radi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво