Albanci u tajnosti kupuju stanove u Nišu

Kosovski Albanci ispod žita i po razrađenoj šemi kupuju nekretnine po Nišu u čemu im za novčanu nadoknadu pomažu Srbi privremeno raseljeni sa KiM

  • 47

Kosovski Albanci, polako ali sigurno "okupiraju" Niš, pišu "Novosti".

Oni su do sada indirektno postali vlasnici oko 300 stanova u Nišu, a u ovom "biznisu" , kako navodi list, uveliko im pomažu Srbi, privremeno raseljeni sa KiM, koji sada žive u gradu na Nišavi.

- Pritisnuti nemaštinom, Srbi su primorani da posluju sa Albancima - priča Goran S., koji se 1999. godine "preselio" iz Prištine u Niš.

Kako bi se prikrili i izbegli eventualne probleme, Albanci Srbima daju novac da kupe određeni stan u Nišu. Odmah im isplaćuju nadoknadu za saradnju, po nekoliko hiljada evra.

A "šema" po kojoj Albanci dolaze do stanova u Nišu je sledeća: kada Srbin albanskim novcem kupi stan, uknjiži ga na svoje ime. Posle overe kupoprodaje u Osnovnom sudu u Nišu, sklapaju ugovor da je Albanac Srbinu pozajmio novac, baš koliko je i plaćena nekretnina. Kao garanciju za vraćanje novca, Srbin daje upravo kupljenu nekretninu. A kada posle predviđenog roka "nema para" da vrati pozajmicu, Albanac postaje vlasnik "njegovog" stana.

O kupoprodaji stanova, iako Niš "bruji", zvanično se ćuti.

- Albanci su dobre platiše, daju i više od tržišne cene nekretnina. Preporučivali su mi i da nađem neke posrednike, Srbe sa Kosova koji sada žive u Nišu, ali sam odlučio da izbegnem "provodadžije" zbog dodatnih troškova -  kaže Nišlija, koji je nedavno objavio oglas u jednom prištinskom mediju za prodaju svog stana.

(Telegraf.rs / Izvor: "Večernje novosti")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sinisa

    4. septembar 2013 | 22:44

    Mi smo sami sebi najveci neprijatelji.

  • Lepotan

    4. septembar 2013 | 22:48

    Sve su to ista govna ! Pravi su ostali dole a izdajnici prodali,nafatirali se i dosli kod nas. Komsija mi prica kako je pobegao sa tri torbe sa Kosova,da,da,ali pune para,dajte i meni tri torbe pune para i sutnite me gde god hocete!!

  • Petar Petrovic

    4. septembar 2013 | 23:14

    Grci su to jednostavno resili: NE MOZE stranac biti vlasnik nekretnine 200 km od granice! Ne pomazu ni ugovori o pozajmici, ni nista drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA