Capital.ba

U kapitalne investicije 1,5 milijardi KM

04.09.2013. / 20:59

vladarsTESLIĆ, Programom javnih investicija Republike Srpske za period od 2014. do 2016. godina biće realizovane kapitalne investicije u ukupnom iznosu od 1,576 milijardi KM, uključujući i vlastita sredstva učesnika u realizaciji.
Od ovog iznosa na javne investicije-investicije u socio-ekonomski razvoj odnosi se 1,453 milijardi KM, a na investicije u jačanje/izgradnju administrativno-tehničkih kapaciteta 122,1 miliona KM, saopšteo je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada Srpske prihvatila je danas na sjednici u Tesliću Informaciju o realizaciji projekata koji se finansiraju iz sredstava ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Srpske, sa stanjem na dan 31. jula i proslijedila je Narodnoj skupštini Srpske.

Prioritete razvojne politike Srpske čine bolji uslovi za investiranje i povećanje stranih ulaganja, a investicije iz ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Srpske predstavljaju dio ukupne politike javnih investicija na nivou Republike.

Iz sredstava ove komponente sa stanjem na dan 31. jula odobreno je ukupno 611,2 miliona KM, pri čemu 591,2 miliona KM za finansiranje 281 projekta po odlukama Savjeta i 19,9 miliona KM po odlukama Vlade Srpske za stabilizaciju funkcionisanja lokalnih zajednica ugroženih prirodnim nepogodama.

Savjet za razvoj Republike Srpske održao je do kraja jula 27 sjednica na kojima je donio odluke o finansiranju 281 projekta kojima su obuhvaćene sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj /pet gradova i 57 opština/, što je u skladu sa opredjeljenjem za uravnoteženje regionalnog razvoja Srpske. Zaključno sa 31. julom završeno je finansiranje 198 projekata, a ukupno je isplaćeno 588,5 miliona KM. (Srna)

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!