Srbija

Sreda, 04.09.2013.

14:58

Italijani grade fabriku u Batočini

Italijanska kompanija "Moreto d.o.o." gradiće u Brzanu kod Batočine fabriku za proizvodnju kovanih limova i odlivaka za potrebe automobilske industrije.

Izvor: Tanjug

Default images

"Izgradnja proizvodnih pogona, na zemljištu površine dva hektara, treba da počne najkasnije za 90 dana, a proizvodnja u roku od 12 meseci od početka izgradnje pogona", rekao je predsednik te opštine Radiša Milošević naglašavajući da je reč o investiciji vrednoj oko četiri miliona evra.

Milošević je naveo da je investitor u obavezi da zaposli 50 radnika u naredne dve godine, od čega 70 odsto njih moraju da budu sa područja opštine Batočina.

Predugovor o investicionom ulaganju potpisali su juce predstavnici opštine Batočina, kompanije "Moreto" i predstavništva te italijanske kompanije u Beogradu.

"Kao i prethodne investitore i ovu kompaniju oslobodićemo plaćanja lokalnih taksi", rekao je Milošević i naglasio da su odbornici Skupštione opštine Batočina danas jednoglasno usvojili odluku o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom "Moreto".

Ta kompanija, napomenuo je Milošević, od države bi trebalo da dobije subencije za otvaranje novih radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: