Izvor: Izvor: OMS

Autor: {"id":195333,"id_news":749424,"name":"","surname":"Izvor: OMS"}

Jedna od mnogobrojnih skrivenih čari Kopaonika su i vrganji. Svi oni koji vole da se upuštaju u avanturu, vole planinu i prirodu, biće u prilici da u periodu od 5. do 7. septembra, uživaju u tradicionalnoj manifestaciji "Dani vrganja" koja se odrzzava petu godinu za redom na Kopaoniku.

Posetiocima "Dana vrganja", koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljubitelja ovih plodova sakrivenih po kopaoničkim šumama, će biti predstavljeni proizvodi od vrganja domaćih izlagača. Kvalitet vrganja ocenjivaće stručni žiri u nekoliko kategorija: roštilj od vrganja, hladna predjela od vrganja, čorbasta jela i mnoge druge ukusne specijalitete. Pored ocenjivanja jela, stručni žiri će evidentirati i meriti vrganje u kategorijama I i II klase.

Tokom oba dana ove manifestacije, trajaće i zabav za sve posetioce. Gosti će imati priliku da uživaju u bogatom programu kulturno umetničkog društva iz Raške, Brusa i Jošaničke banje.

Svakog dana za vreme trajanja Dana Vrganja, od 12h pa sve do večernjih sati, u krugu Konaka će biti otvoreni štandovi sa proizvodima od gljiva. Tokom trajanja takmičenja, biće izložena etno ponude potkopaoničkog kraja (proizvodi domaće radinosti, stara jela, izvorno pevanje).

Manifestacija se održavaorganizaciji MK Mountain Resorta, Nacionalnog parka Kopaonik, Turističko-sportske organizacije "Raška" i Turističke organizacije opštine "Brus".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.