Srbija

Ponedeljak, 02.09.2013.

14:38

Ministarka nenajavljeno u EDB-u

Ministarka energetike Zorana Mihajlović danas je nenajavljeno posetila šaltere Elektrodistrubicije Beograd u Masarikovoj ulici.

Izvor: Tanjug

Default images

Mihajlovć je posetila EDB kako bi lično imala uvid u rad službenika i kako bi sa gradjanima na licu mesta razgovarala o problemima sa kojima se susreću prilikom plaćanja računa za struju.

"Danas sam ovde zato što hoću da pozovem direktore EPS-a - a tu podrazumevam i generalnog direktora, njegove pomocnike kao i direktore distribucija - da udju malo medju šaltere i da, ako treba, sede sa svojim šalterskim službenicama kako bi videli gde su problemi, jer jedino tako mogu i da ih reše", rekla je Mihajlović.
"Ako mogu direktori jedne svetske kompanije kao što je IKEA da provode godišnje 15 dana sa svojim kupcima, ne vidim zašto to ne mogu isto da urade i direktori EPS-a", ukazala je Mihajlović.

Kao jedan od problema ministarka je naglasila neljubaznost nekih operatera koji se javljaju na pozive gradjanima u call-centrima EPS-a, kao i vreme koje je potrebn da se uspostavi veza.
"Pozivam direktore EPS-a da razmisle ko im radi u call centrima, jer sam danas zvala u nekoliko navrata i čekala po 15-20 minuta da dobijem vezu sa operaterom", navela je Mihajlović.

Ona je ponovo uputila kritiku EPS-u zbog načina na koji se odnosi prema potrošačima, i pozvala ih da više vode računa o njima, jer, kako je rekla, u nekim delovima Srbije potrošači i dalje moraju da dodju na šalter i pišu zahtev da se im se pretplata prebaci na nove račune za struju, ili da traže popust od pet odsto ukoliko redovno plaćaju svoje obaveze.

EPS: Rešićemo gužve na šalterima

Gužve pred šalterima Elektroprivrede Srbije (EDB), koje je ranije danas, u Masarikovoj ulici, posetila ministarka energetike Zorana Mihajlović i na njih iznela ozbiljne zamerke, biće rešene u saradnji sa direktorom te distribucije Zoranom Rajovićem, saopštila je EDB.

Ministarka Mihajlović je ukazala da EPS nije otklonila sve propuste i probleme u vezi s računima za struju i reprogramiranjem dugova, koji su doveli do gužvi na šalterima.

Iz EPS saopštavaju da su gužve na šalterima smanjene posle odluke tog preduzeća da prebaci preplaćeni novac sa računa za struju, koje su gradjani imali kod distribucija, na račune novog preduzeća "EPS Snabdevanje".

Novoformirano preduzeće "EPS Snabdevanje" je od 1. jula zaduženo za javno snabdevanje potrošača strujom i šalje račune za struju.

"Direktori EPS-a predano rade na otklanjanju svih problema i teškoća nastalih razdvajanjem tih delatnosti", navodi se u saopštenju.

IZ EPS navode da se u tom preduzeću nedeljno održavaju sastanci o radu "EPS Snabdevanja" kao i dnevni brifinzi o svim problemima na
terenu.

Kako navode, rad šalterskih službi je ojačan tokom vikenda, a rok za ostvarenje popusta produžen je sa 20. na 25. u mesecu.

Iz EPS obećavaju da će svi problemi biti otklonjeni u najkraćem roku i da gradjani neće biti oštećeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: