Capital.ba

Tabaković: Rojal grupa iz UAE uskoro u Srbiji

23.08.2013. / 12:36

tabakovicBEOGRAD, Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da očekuje da uskoro stigne zvanični zahtjev Rojal grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za osnivanje banke ili sticanje više od pet odsto vlasništva u nekoj od banaka u Srbiji.

Tabakovićeva je u intervuju za “Privredni pregled” podsjetila da je u decembru prošle godine održan prvi sastanak predstavnika NBS i Rojal grupe i da je poslije toga nastavljena komunikacija.

“Očekujemo u narednom periodu zvaničan zahtjev Rojal grupe za davanje preliminarnog odobrenja za osnivanje banke ili zahtjev za davanje saglasnosti za sticanje vlasništva više od pet odsto u nekoj banci u Srbiji”, rekla je guvernerka.

Ona je dodala da NBS očekuje i dalju komunikaciju sa zainteresovanim investitorima iz Rusije i Turske za osnivanje finansijskih institucija u Srbiji. Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!