Sindikati Jata prete štrajkom

Sindikati Jat ervejza zapretili su danas da će pozvati zaposlene da obustave rad ili blokiraju poslovne aktivnosti ukoliko ne dobiju odgovore na, kako kažu, mnoga nerešena pitanja i nejasnoće oko privatizacije srpskog nacionalnog avioprevoznika.
Sindikati Jat ervejza zapretili su danas da će pozvati zaposlene da obustave rad ili blokiraju poslovne aktivnosti ukoliko ne dobiju odgovore na, kako kažu, mnoga nerešena pitanja i nejasnoće oko privatizacije srpskog nacionalnog avioprevoznika.

"Na (juče) zakazanom sastanku s predstavnicima Jata i Etihad grupe od samog početka je bilo jasno da osobe s druge strane niti imaju odgovore, niti dobru volju da problem reše. Cilj im je jedino bio da pokušaju da posvađaju i podele sindikate", navodi se u saopštenju Sindikata komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika Jata i Jedinstvene sindikalne organizacija Jata.

Pošto, kako se dodaje dalje, u toj nameri nisu uspeli, "sastanak nije ni održan, tako da su sindikati opet uskraćeni za odgovore koji su od životnog značaja za zaposlene u Jatu".

"Takozvani socijalni program je počeo, a da mi kao predstavnici radnika nismo ni konsultovani, a kamoli da ga je neko sa nama dogovarao", navode sindikalci i naglašavaju da nisu i ne žele da budu kočnica privatizacije Jata, ali da žele da aktivno učestvuju u tome radi zaštite prava zaposlenih

"Zbog svega ovoga, ukoliko ne dobijemo odgovore na već duže vreme postavljena pitanja, i ukoliko se i dalje budu ignorisali naši zahtevi bićemo prinuđeni da 'sindikalno' odgovorimo", stoji u saopštenju sindikata Jata.

  • Sindikat Jat-a

    13.09.2013 18:12
    Sindikat Jat-a
    Posao organizuju direktori koje postavlja Vlada
  • l,lš

    22.08.2013 07:54
    sindikati jata prete štrajkom
    kad je počeo red da se zavodi i kod njih sad štrajk providni ste jatovci !!!!!!!!!!!!!!
  • 21.08.2013 17:43
    Nervira me
    Mene nervira to što dok postoje privilegije u državnom sektoru,kradje,bahaćenje,prekomerno zapošljavanje,zloupotrebe bolovanja,nezaradjene plate i slične bahanalije po državnom sektoru nigde ni S od sindikata.Svi ćute i plivaju.U nijednoj firmi nećete čuti sindikalca da prizna kako ima viška zaposlenih i kad bi se to rešilo ostali bi imali normalne plate.E čim počne priča o otpuštanju,lovi,tehnološkim viškovima eto ih izlaze iz svojh sindikalnih rupa da se bore za " prava zaposlenih ".A u srpskom prevodu to znači prava bez obaveza.Da se ja pitam ja bi im dao svu vlast u firmi i nek onda oni zarade plate ali bez državnih donacija.Pa nek pokažu koliko su sposobni.Svuda gde talasaju dati firme radnicima i sindkalistima pa nek se pokažu na tržištu koiko vrede

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija