Svet

Region

Marija Šarapova menja prezime u Šugarpova! (Foto)

Nekada najbolja teniserka sveta podnela je zahtev da njeno prezime bude promenjeno iz Šarapova u Šugarpova, jer se tako zove njena fabrika slatkiša.

Marija Šarapova menja prezime u Šugarpova! (Foto)



Ruska teniserka planira da privremeno promeni prezime u Šugarpova, kako bi promovisala svoju kompaniju slatkiša, preneli su u utorak mediji. Šarapova je zahtev podnela Vrhovnom sudu u Floridi i ako bude usvojen, tokom predstojećeg US Open trebalo bi da se preziva Šugarpova.

Pored obaveznih pravnih procedura, 26-godišnja teniserka bi trebalo da dobije dozvolu organizatora US Opena, kako bi njeno novo prezime uneli u žreb turnira.


Foto: Getty Images

Šarapova je 2012. godine sa 500.000 dolara osnovala kompaniju slatkiša "Šugarpova" (shugar - šećer). Kompanija proizvodi bombone različitih ukusa, a postoje vrste pod nazivom "koketna" i "obuzeto".

Prema Forbsovoj listi, Šarapova je najplaćenija sportistkinja godine, pošto je između juna 2012. i juna 2013. godine zaradila 29 miliona dolara, zahvaljujući nagradama sa turnira i sponzorskih ugovora i prema tome je ispred prvih zvezda muškog tenisa.

Autor: B.B.
Izvor: Beta, Mondo
Foto: sugarpova.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>