"Sporazum s BiH o granici je dobar"

Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da sporazum o granici s Bosnom i Hercegovinom nije "idealan, ali da jeste dobar".

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2013.

22:38

Default images

Milanović je rekao da je "realno očekivati" da se novac za Pelješki most dobije od EU jer je to važan projekat i za samu Uniju.

Milanović je gostujući na HTV rekao da sporazum o granici sa BiH nije idealan, ali da se njime rešava pitanje granice od hiljadu kilometara.

"Čini mi se da neki destruktivno rade protiv toga. Verujem da je taj sporazum dobar i nije ga predsednik Franjo Tuđman potpisao jer je bio stari čovek koji je odlazio, nego zato što je znao zašto je dobar", rekao je Milanović, izražavajući žaljenje što "s druge strane ne nailazi na prave sagovornike".

Osvrćući se na proteste hrvatskih seljaka koji traju već dve nedelje, Milanović je rekao kako seljaci protestuju "samo kad je loša godina".

On je rekao da prošle godine, kad je otkupna cena pšenice bila 1,50 kuna (0,2 evra) za kilogram, seljaci nisu protestovali.

"Kad je tržište dobro - novac u džep, kad nije - tu je država", kazao je Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: