• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mubarak na slobodi, Morsiju nova optužnica

Izvor Tanjug

Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak, svrgnut sa vlasti 2011. godine, biće pušten iz zatvora u narednih 48 sati. Njegovom takođe svrgnutom nasledniku nova optužnica za ubistva i mučenja demonstranata.

Mubarak će biti pušten pošto je oslobođen optužbi za korupciju, izjavio je danas Rojtersu njegov advokat Farid El-Dib.

Advokat je to rekao nakon što su sudske vlasti naložile puštanje Mubaraka na slobodu po osnovi jedne od dve preostale optužnice protiv njega za korupciju.

Jedina zakonska osnova za zadržavanje Mubaraka u pritvoru bi mogla da bude još jedna optužnica za korupciju, rekao je El-Dib i dodao da će taj slučaj biti okončan krajem nedelje.

"Sada nam je samo preostala jednostavna administrativna procedura, koja ne bi trebalo da traje više od 48 sati. Mubarak bi trebalo da se nađe na slobodi do kraja nedelje", najavio je advokat.

Mubaraku (85) i dalje predstoji ponovljeno suđenje za saučesništvo u ubistvu demonstranata tokom protesta u Egiptu 2011. godine.

I dok se bivši-bivši predsednik sprema za slobodu, njegov naslednik i takođe svrgnuti Mohamed Morsi dobija novu optužnicu.

Ovoga puta radi se o "saučesništvu u ubistvu i mučenju" demonstranata koji su protestovali ispred predsedničke palate krajem 2012, saopštili su sudski izvori u toj zemlji.

Bivši predsednik, član islamističkog pokreta Muslimanska braća, zatvoren na tajnom mestu od kako ga je vojska svrgnula s vlasti 3. jula, biće u pritvoru radi istrage 15 dana od sledećeg ponedeljka, naveli su ti izvori.

U decembru 2012. više hiljada demonstranata okupilo se ispred predsedničke palate u Kairu kako bi protestovali protiv Morsijevih odluka, optužujući ga da pokušava da islamizuje zakonodavstvo zemlje.

Mursi se već nalazi u pritvoru zbog optužbi za povezanost s palestinskim radikalnim pokretom Hamas.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Nekada je Egipat vladao Izraelom, danas se situacija promenila.

special image