• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veljović: Pomoći gde može, menjati gde mora

Izvor MONDO/Agencije

Nema posebne kontrole rada načelnika policijskih uprava u Srbiji, ali tamo gde se proceni da su promene neophodne, mi ćemo ih sprovesti, kazao u Kruševcu direktor policije.

"Sama ta kontrola ne podrazumeva da će se nekom kidati glava, naše je, pre svega, da procenimo šta je potrebno da bi policija još bolje radila svoj posao, da li neke stvari treba menjati, odnosno koja je pomoć potrebna ljudima. Tamo gde procenimo da neke stvari treba menjati, to ćemo učiniti, a tamo gde stvari funckionišu, učinićemo ih još boljim", rekao je direktor policije Milorad Veljović Tanjugu.

On je dodao da će, u okviru reforme Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, sigurno doći do određenih promena, naročito kada je reč o pripremama za ulazak zemlje u EU gde policija ima velike obaveze i istakao da će se tom delu dati prioritet.

"Ali, ono što je nama najbitnije je to da svaki građanin u Srbiji bude bezbedan i siguran, da policija bude u službi naroda i mi ćemo se tako i ponašati - znači neće niko biti zaštićen. Svi oni koji dobro rade svoj posao, oni će i dalje raditi, a oni koji možda ne mogu neke stvari da odrade dobro, naći ćemo im neka druga radna mesta", objasnio je Veljović.

Veljović je naglasio da građani ne treba da shvataju policiju kao represivno telo, već kao službu koja radi human posao.

"Mi želimo da narod veruje policiji i zbog toga često kažem da smo distancirani od politike. Naš posao moramo raditi na dobrobit svih građana", poručio je Veljović.

U Velikom Šiljegovcu kraj Kruševca gde gravitira više od 20.000 ljudi danas je otvoreno odeljenje Policijske uprave u Kruševcu i Prijemna kancelarija gradske uprave.

Direktor policije Milorad Veljović je na otvaranju kazao je da je pozitivno iznenađen saradnjom lokalne samouprave, koja je obezbedila prostor za rad i građana, zahvalivši se gradonačelniku Bratislavu Gašiću na pruženoj mogućnosti da policajci rade u adekvatnim uslovima.

"Mi ćemo ovde povećati broj policajaca i računam da je ovo najbolji primer kako policija treba da se približi narodu. Policija nije ničija, ona je vaša i ja sam samo taj koji će zajedno sa vama pružati logistiku da policija radi svoj posao krajnje profesionalno i odgovorno", rekao je Veljović.

Načelnica uprave za upravne poslove Zorica Lončar Kasalica objasnila je da će stanovnici Velikog Šiljegovca sada na jednom mestu podnositi zahteve za izdavanje lične karte, pasoša, registraciju vozila, ukazujući na veliki značaj koji to ima za građane.

Lokalna samouprava je opredelila prostor za ispostavu upravnih poslova, podsetio je gradonačelnik Gašić, ističući da će se od danas na teritoriji Velikog Šiljegovca, koji je od Kruševca udaljen oko 30 kilometara, svakodnevno nalaziti i vozilo Hitne pomoći, kao i vozilo Vatrogasne službe.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

utopista

evo,ja imam neograniceno poverenje u policiju.iako se ludaci,manijaci,kriminalci,mirno setaju,JA SE NE BOJIM,JER NAS NIKO NE SME DA BIJE,osim nase milicije.kaze bora corba:OKO MENE SVE SU NEKI JAKI MOMCI,TO SU KAPE DOMA,ZASLUZNI PITOMCI.

crnogorica

veljovicu,da te nema trebalo bi te izmisliti,kako mudro zboris.gde vas samo nadjose tako mudre i radno sposobne,pune elana i vere u svijetlo i bolje sjutra.

special image